Начало / Акцент Евро Финансиране / Правителството одобри издръжката на одиторите към МЗХ
МЗХ

Правителството одобри издръжката на одиторите към МЗХ

одитор, счетоводителПравителството одобри вътрешнокомпенсаторни промени на утвърдените разходи по бюджетна програма „Администрация“ на Министерството на земеделието и храните за 2016 г., съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Промените са необходими за осигуряване на средства за персонал в новосъздадената Изпълнителна агенция „Сертификационен одит на средствата от европейските земеделски фондове“. Това става с намаляване на разходите по показател „Издръжка и други текущи разходи”.

С друго постановление Министерският съвет одобри вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Министерството на туризма. С 367 000 лв. се намаляват разходите по политиката в областта на устойчивото развитие на туризма, като с тези средства се увеличават разходите по бюджетна програма „Администрация“.

Правителството одобри и промени в утвърдените разходи по бюджетните програми на Министерството на околната среда и водите. Целта е да се осигури финансирането на дейности по управлението на водите, подобряване качеството на атмосферния въздух, биоразнообразието, контролната и превантивната дейност и климата. Преразпределението на средствата е основно в резултат от направени икономии по бюджетните програми „Национална система за мониторинг на околната среда и информационна обезпеченост“ и „Администрация“.

Промени бяха одобрени и в бюджета на Министерството на енергетиката. Измененията се налагат от необходимостта от допълнителни 160 000 лв. за изплащане на обезщетения на персонал. Средствата се осигуряват от намаление на разходите по политика в областта на устойчивото и конкурентоспособно енергийно развитие, което се дължи на очаквана икономия по показател „Издръжка и текущи разходи“.

ВИЖ СЪЩО

Ясни са ставките за обвързана подкрепа за планински овце/кози и млечни крави

С две министерски заповеди от 5 декември са определени ставките за обвързана подкрепа за овце …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.