Начало / Акцент Евро Финансиране / Правителството осигури директните плащания през декември

Правителството осигури директните плащания през декември

земяПравителството утвърди актуализираните годишни разчети на сметката за средствата от Европейския съюз на Държавен фонд „Земеделие“ за 2016 година.

Разчетите са на база реалното изпълнение на програмите и схемите към 31 октомври 2016 г. и очакваното изпълнение за ноември и декември 2016 година. В разходните и финансиращите параграфи са планирани средства за финансиране на Програмата за развитие на селските райони, Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство“, Програмата за морско дело и рибарство, директните плащания на площ и пазарните мерки.

Актуализираните разчети предвиждат вътрешнокомпенсирани промени в бюджетната част на сметката. Плащанията във финансиращата част се увеличават с 592 млн. лв. във връзка с прогнозата за извършване на допълнителни плащания по схемата за единно плащане на площ (СЕПП) и по мярка 13 „Плащания за райони, изправени пред природни или други специфични ограничения” от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. По-късно земеделският министър Десислава Танева уточни, че директните плащания ще се извършат през декември.

Годишните разчети на Сметката за средствата от ЕС на ДФ „Земеделие” за 2016 г. са изготвени съгласно таваните, предвидени в Закона за държавния бюджет на за 2016 г. и съгласно показателите от Единната бюджетна класификация на разчетите по консолидираната фискална програма за 2016 г., залегнали Средносрочната бюджетна прогноза за периода 2016-2018 г.

ВИЖ СЪЩО

В обществена дискусия кое часово време да изберем ще участват земеделски организации

Евродепутат Момчил Неков организира  открита обществена дискусия за смяната на часовото време и законодателството на ЕС. Форумът ще се проведе на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.