Начало / Евро Новини / Преведоха 5,8 млн. лв. евросубсидии на фермерите

Преведоха 5,8 млн. лв. евросубсидии на фермерите

Изплащането на общо над 5,846 млн. лв. евросубсидии по линия на директните плащания на площ към банковите сметки на 665 земеделски стопани бяха утвърдени от изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие” Ализан Яхова, съобщиха от фонда.

На 327 от тях са преведени над 3,2 млн. лв. по схемата за енергийни култури, а на 270 – над 418 хил. лв. по схемата за ягоди и малини за преработка.

Останалите средства в размер от близо 2,22 млн. лв. са преведени по схемата за единно плащане на площ (СЕПП), национални доплащания и за необлагодетелствани райони.

От 15 декември до момента за кампания 2008 по линия на директните плащания на площ са изплатени близо 698 млн. лв. От тях 406 млн. лв. са по СЕПП, 262 млн. лв. са за национални доплащания. Преведени са общо и над 30 млн. лв. по мерките за необлагодетелствани райони.

В следващата седмица предстои изплащане на средствата по мярка 214 „Агроекологични плащания”, както и на оставащите коректни земеделски стопани по схемите и мерките за Директни плащания на площ.

Източник: www.investor.bg

Екипът на Finansirane.eu може да Ви съдейства при управлението и изпълнението на проекта Ви за финансиране!

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.