Начало / Акцент Евро Финансиране / Предлагаме Световният конгрес по лозарство и винарство да се проведе у нас през 2017 г.

Предлагаме Световният конгрес по лозарство и винарство да се проведе у нас през 2017 г.

Танева и ОренБългария предлага да е домакин на юбилейния 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство, който ще се проведе през 2017 г. Министър Десислава Танева връчи писмо на Жан-Мари Оран, Генерален директор на Международната организация по лозата и виното (OIV), в което заяви желанието на страната ни да организира събитието. Това е и първата заявка, внесена в международната браншова организация, призна по време на срещата с българския земеделски министър г-н Оран.

„Надяваме се този престижен форум да се проведе у нас. Това ще е изключителна възможност за обмяна на опит и добра презентация на страната ни като добра винена дестинация“, заяви министър Танева.

„Вярваме, че събитието ще се състои във вашата страна. България има безкрайно много възможности и едно такова представяне ще позволи на повече хора да се убедят в това“, бе отговорът на Жан-Мари Оран.

По време на конгреса експерти от цял свят ще дойдат на място и ще представят постиженията си, ще бъдат разисквани научно-технически теми и ще могат да осъществят полезна обмяна на опит и иновации.През 2017 ще проведе XXXX-тия юбилеен Световен конгрес по лозарство и винарство и XV Генерална асамблея на Международната организация на лозата и виното (OIV). Той се провежда в рамките на 8 дни и събира над 1000 представители от всички държави членки на OIV. Това е форум, на който се събира международната научната общност и администрацията, която работи в сектора, както търговци и журналисти. По време на него се дискутират и определят политиките на развитие в лозарството и винарството.

OIV е междуправителствена организация с призната компетентност за своята работа от научно-техническо естество по отношение на лозовите насаждения, виното, напитките на основата на вино, десертно грозде, стафиди и други продукти, базирани на лозарството и винарството. Членове на ОІV са 46 отделни суверенни държави, 21 от които са страни от Европейския съюз.

ВИЖ СЪЩО

До дни компенсират овощари с 63 хил. лв.

Допълнителен финансов ресурс от 63 000 лв. за унищожени овощните насаждения одобри УС на ДФЗ, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.