Начало / Акцент Евро Финансиране / Преработвателната мярка 4.2 се отваря в началото на ноември

Преработвателната мярка 4.2 се отваря в началото на ноември

Мярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на земеделски продукти“ ще бъде отворена за прием в началото на ноември. Тази седмица или в началото на следващата ще бъда обнародвана наредбата за прилагането й. Това съобщи зам.-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева.

Също през ноември ще тръгне и мярка 4.1.2 за инвестиции в малки земеделски стопанства, допълни Василева. Това ще е първото отваряне на подмярката в настоящия програмен период.

По мярка 9 „Учредяване на групи и организации на производители“ Комитетът по наблюдение ще се събере на 25 октомври, след което ще бъде публикувана наредба за прилагането й. Лозана Василева смята, че мярката ще стартира тази година.

Относно методиката за прилагане на мярка 14 за хуманно отношение , която ще е отворена до 31 октомври, зам.-министърът поясни, че към областните дирекции на ДФ „Земеделие“ са изпратени официални указания. Те ще бъдат сведени до животновъдите и ще отговорят на въпросите им, така че „те няма да бъдат връщани за допълнителни документи“, каза Лозана Василева.

ВИЖ СЪЩО

Преведоха 1,5 млн. лв. на 168 животновъда по мярката за хуманно отношение

ДФ „Земеделие“ преведе над 1,5 млн. лева ( 1 520 710 лв.) на 168 земеделски стопани, кандидатствали …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.