Начало / Акцент Евро Финансиране / Преработвателната мярка 4.2 се отваря в началото на ноември

Преработвателната мярка 4.2 се отваря в началото на ноември

Мярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на земеделски продукти“ ще бъде отворена за прием в началото на ноември. Тази седмица или в началото на следващата ще бъда обнародвана наредбата за прилагането й. Това съобщи зам.-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева.

Също през ноември ще тръгне и мярка 4.1.2 за инвестиции в малки земеделски стопанства, допълни Василева. Това ще е първото отваряне на подмярката в настоящия програмен период.

По мярка 9 „Учредяване на групи и организации на производители“ Комитетът по наблюдение ще се събере на 25 октомври, след което ще бъде публикувана наредба за прилагането й. Лозана Василева смята, че мярката ще стартира тази година.

Относно методиката за прилагане на мярка 14 за хуманно отношение , която ще е отворена до 31 октомври, зам.-министърът поясни, че към областните дирекции на ДФ „Земеделие“ са изпратени официални указания. Те ще бъдат сведени до животновъдите и ще отговорят на въпросите им, така че „те няма да бъдат връщани за допълнителни документи“, каза Лозана Василева.

ВИЖ СЪЩО

Бюджетът на новата лозаро-винарска програма ще е 133 810 000 евро, от тях € 50 млн. за винарни

Бюджетът на новата Национална програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор, която ще действа в периода …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *