Начало / Акцент Евро Финансиране / Приемът по мярка 4.1 ще е от 26 октомври до 7 декември 2016 г.

Приемът по мярка 4.1 ще е от 26 октомври до 7 декември 2016 г.

Васил ГрудевШест седмици ще продължи приемът по мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“, съобщи пред земеделски производители в Пловдив заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев. Подмярката ще бъде отворена за кандидатстване от 26 октомври до 7 декември. Вчера в „Държавен вестник“ бе публикувана наредбата за условията за прилагането й. Васил Грудев бе в града на тепетата, за да приветства изложението „Подкрепете българското“.

Според Грудев, оценките от първия прием на проекти  по 4.1  ще паднат до 36-37 точки. Причината е, че около 160 одобрени предложения за инвестиции няма да могат да се изпълнят. Към момента минималният брой точки по мярка 4.1 е 39.

Земеделските стопани, които не са одобрени при първия прием могат да избират между две възможности – да оставят проектите и да се надяват, че наддоговарянето ще им даде шанс за класиране по първия прием. Или да ги прехвърлят към втория прием. Обнародваната вчера наредба дава възможността за този трансфер, обърна внимание заместник-министърът.

ВИЖ СЪЩО

До дни компенсират овощари с 63 хил. лв.

Допълнителен финансов ресурс от 63 000 лв. за унищожени овощните насаждения одобри УС на ДФЗ, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.