Начало / Евро Новини / Прием по мярка 112 тази година няма да има

Прием по мярка 112 тази година няма да има

Тази година няма да стартира прием по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери“ по ПРСР. Зам. министър Явор Гечев в МЗХ съобщи след среща с млади фермери от южна България, че приемът се отлага за 2014 г. Това породи опасението на фермерите, че без стартирането на тази мярка, тяхното съществуване е изложено на риск.

Дори и с наддоговорените средства по тази мярка, ще могат да бъдат разплатени само 500 -550 проекта, при готовност от страна на фермерите за подаване на 2000 – 2500 проекта. „Тогава на какъв принцип ние да отрежем около 2000 вече готови и вероятно добри проекти?“, риторично попита Гачев.

Ето защо в разговорите днес е постигната договореност сега прием на проекти по мярка 112 да няма. Това обаче не означава в никакъв случай, че ще бъдат пренебрегнати младите фермери, категоричен беше Гечев. Постигната е договореност при отварянето на новата ПРСР 2014-2020 през месец май догодина, първият прием да бъде за млади фермери. За да не „изгорят“ вече готови проекти, срокът за регистрация като земеделски производител ще бъде увеличен от 14 на 18 месеца.

Източник: по материал на ФЕРМЕР.БГ

ВИЖ СЪЩО

На вниманието на кандидати по ПРСР: Индикативен график за прием на заявления за подпомагане за 2017 г. – част I

Имате идея – сега е времето да започнете подготовка за реализацията й. До края на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.