Начало / Акцент Евро Финансиране / Проекти за туристически дейности по мярка 6.4.1 ще са възможни в края на годината

Проекти за туристически дейности по мярка 6.4.1 ще са възможни в края на годината

Зам.-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева съобщи наскоро в Пловдив, че проектонаредбата за прилагане на мярка 6.4.1 „Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности“ от ПРСР ще бъде публикуван за обществено обсъждане съвсем скоро. Основните дейности, за които ще може да се кандидатства за финансиране, са производство, услуги и занаяти.

Относно финансирането на проекти за селския туризъм, Лозана Василева информира, че това направление по мярка 6.4.1 няма да тръгне сега, а вероятно към края на годината. Така тя отговори на въпрос от страна на винопроизводители дали ще е допустимо финансирането на обекти за винен туризъм.

Предстои по-подробна комуникация с Европейската комисия, която ще касае именно условията за участие в направлението за туристически дейности, допълни Лозана Василева.

За мярка 6.4.1 предварителната информация е, че максималният размер на заложените разходи в проектите ще е 600 хил. евро, а минималният – 200 хиляди. Очакваният бюджет ще е 100 млн. евро.

ВИЖ СЪЩО

Над 2,5 млрд. лева са изплатените средства в сектор „Земеделие“ през 2018 г.

9 мерки по ПРСР ще се отворят през 2019 г. „Над 2,5 млрд. лева са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.