Начало / Акцент Евро Финансиране / Протестът заради законопроекта за горивата няма да се състои след намесата на премиера

Протестът заради законопроекта за горивата няма да се състои след намесата на премиера

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) няма да проведе предизвестения за утре, 3 април, протест заради законопроекта за горивата. Браншът се отказа след разговор днес със премиера Бойко Борисов, земеделския министър Румен Порожанов и с депутата и вносител на законопроекта за контрол на търговията с нефт и нефтени продукти Емил Димитров.

След срещата, която започна в 10 часа, председателят на НАЗ Костадин Костадинов обяви, че за момента проблемът е решен. „Искам да благодаря на премиера и на господин Порожанов за оказаното съдействие за решаването на този проблем. Имахме проблем, създадоха се работни групи, работи се, за момента проблемът е решен. Отменяме протеста, който щеше да се състои във вторник“ – каза пред медиите в Министерския съвет Костадинов.

От своя страна министър Порожанов поясни, че в законопроекта, който предизвика вълнение в средите на земеделците, някои текстове ще бъдат променени така че фермерите да не бъдат третирани като търговци на дребно, а като потребители, каквито са всъщност. Румен Порожанов благодари на Емил Димитров – Ревизоро за това, че е участвал в разговорите в министерството на 31 март, проведени с цел да се потърси решение на проблема.

В събота се проведе среща между министъра на земеделието Румен Порожанов и председателя на Национален съюз на земеделските кооперации в България. След нея управителният съвет на НАЗ реши да възложи на юристите на земеделския сектор, съвместно с тези на министерството на земеделието, да разработят предложения за изменения на законопроекта за горивата, така че земеделските производители да не бъдат натоварвани с допълнителни изисквания.

ВИЖ СЪЩО

конкурентоспособност-2019

Как да повишите производствения капацитет на Вашето малко или средно предприятие до 21.05.2019 г.

До 21.05.2019 г. всички микро, малки и средни предприятия, които имат приключени 3 финансови години …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.