Начало / Акцент Евро Финансиране / Проф. Васил Николов получи приза „Зооинженер на годината“

Проф. Васил Николов получи приза „Зооинженер на годината“

Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Национален съюз на зооинженерите в България раздадоха за 12-ти пореден път наградите зооинженер на годината. Церемонията се състоя в град Пловдив.

Председателят на Селскостопанска академия проф. д-р Васил Николов е удостоен с приза зооинженер на годината в категория „Цялостен принос в областта на развъдната дейност“ Проф. Николов благодаря за отличието и заяви, че с радост го приема. „През  тези годините, в които бях изпълнителен директор на ИАРСЖ смe направили доста неща, които днес продължават да се надграждат.“

В категория „зооинженер-селекционер“ призът получи д-р Димитър Георгиев. За зооинженер-мениджър за 2018 е отличен Здравко Иванов. В категория „Перспективен млад зооинжер“ са наградени Вергиния Каменова и Владимир Владов, възпитаници на Аграрания университет – Пловдив.

На събитието присъстваха: ректорът на Аграрния университет – Пловдив проф. Христина Янчева, директорът на дирекция „Животновъдство“ в Министерство на земеделието, храните и горите  Силвия Василева, заместник-председателят на Академията проф. д-р Мая Игнатова, директорът на дирекция „Наука, образование и иновации“, ЦУ на Селскостопанска академия д-р Евгения Ачкаканова представители на развъдни организации, учени и животновъди.

ВИЖ СЪЩО

Стартира мярка 2.3 „НАСЪРЧАВАНЕ НА НОВИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА АКВАКУЛТУРИ, РАЗВИВАЩИ УСТОЙЧИВИ АКВАКУЛТУРИ“

Стартира прием по процедура чрез подбор на проекти BG14MFOP001-2.012 „Насърчаване на нови производители на аквакултури, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.