Начало / Общи / Полезна Информация / ПРСР стартира частично и неформално в началото на 2015 г.

ПРСР стартира частично и неформално в началото на 2015 г.

“ Оптимистичният вариант е ПРСР 2007-2013 да приключи с размер на загубите от 90 млн. евро“
При представянето на екипа си, министър Десислава Танева сподели надеждите си, че до края на годината ще има неофициално одобрена Програма за развитие на селските райони (2014- 2020).  Заместник- министърът Васил Грудев смята, че някои мерки ще могат да бъдат отворени още в началото на 2015 г., въпреки че програмата все още няма да е официално одобрена от Брюксел.

Министър Танева допълни, че стартирането на ПРСР е основен приоритет за екипа им, като това трябва да се случи възможно най- бързо. По нейни думи, програмата е обект на огромен интерес от страна на земеделските производители, тъй като е основен инструмент за инвестиции и подобряване на конкурентоспособността на техните земеделски стопанства, но има един основен проблем в това отношение- приключването на старата Програма за развитие на селски райони.

Не закъсняха и препратките към предишното правителство, като за целта тя припомни, че проектът на новата програма е бил върнат от Европейската комисия с 426 забележки. Също така, Танева посочи, че оптимистичният вариант е старата програма да приключи с размер на загубите от 90 млн. евро.

Новите експерти в министерството

По повод избора на сертифициращ орган на ДФЗ- РА, Десислава Танева заяви, че е оптимистично настроена и е изчаквала решението на Върховния административен съд, тъй като процедурата по избора за пореден път е обжалвана. Тя представи като един от най- добрите експерти в ресора си Васил Грудев, който сега като заместник- министър ще се занимава с европейски политики и програмата за развитие на селските райони. Цветан Димитров, който беше заместник- министър на земеделието и в първия кабинет “ Борисов“, сега ще е с ресор “ Здравно развитие, растениевъдство и безопасност на храните“. Георги Костов пък е заместник- министър с ресор “ Гори и държавни предприятия“, като той има опит на този пост в периода 2009- 2011 г.

 

 

ВИЖ СЪЩО

иновации

„Разработване на продуктови и производствени иновации“

Здравейте, приятели! Днес ще изместим фокуса от Програма за развитие на селски райони към ОП …

Един коментар

  1. Атанасов

    Здравейте,
    благодаря за полезната информация от сайта. Въпросът ми е следния:
    Има ли плащания по 312 мярка през 2014г. – понеже видно от сайта на ДФЗ, не се отчитат плащания към бенефициентите през цялата 2014г.?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.