Начало / Евро Новини / Разговорите за отваряне на прием по мярка 112 ще продължат

Разговорите за отваряне на прием по мярка 112 ще продължат

Както писахме миналата седмица, прием на проекти по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери“ по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) няма да стартира тази година. Председателят на парламентарната комисия по земеделие и храни проф. Светла Бъчварова обаче изрази желанието си разговорите за възможностите за прием по тази мярка още тази година да продължат.

Бъчварова изтъкна, че осъзнава важността на този казус както за сектора, така и за самите кандидати и обеща да проведе няколко разговора в МЗХ и заедно с министър Греков да преразгледат всички възможности за прием.

Междувременно днес, на огранизирания чрез социалната мрежа Facebook протест под надслов „За пускане на мярка 112 през 2013 г.“ , състоял се пред сградата МЗХ, младите фермери бяха поканени на среща със зам.-министърът Явор Гечев. На нея Гечев уточнил, че се правят разчети от две седмици, но ресурсът по мярка 112 е около 20 милиона, което ще стигне за финансиране на максимум 800 проекта.  Той обаче обещал да постави на дебат пред представителите на ЕК още днес предложението на младите фермери приемът по мярката да стартира веднага.

Източник: по материал на ФЕРМЕР.БГ

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.