Начало / Евро Новини / Разработена е единна терминологична база данни за работа с европейското законодателство

Разработена е единна терминологична база данни за работа с европейското законодателство

Разработена е единна терминологична база данни за работа с европейското законодателство. Eдинна терминологична база данни за работа с европейското законодателство е разработена в рамките на проект „Повишаване на знанията и информираността на служителите в държавната администрация за работа с европейското законодателство”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Административен капацитет”, съфинансиран чрез Европейския социален фонд.

Основна цел на проекта е създаване и укрепване на Центъра за преводи и редакции към министъра на държавната администрация и административната реформа като терминологичен център и терминологична база данни в областта на нормативната уредба и достиженията на правото на ЕС (acquis).

В рамките на проекта са проведени обучения на служителите от централната, областните и общинските администрации за работа с актовете и терминологичните бази данни на европейските институции, както и е разпространен многоезичен терминологичен речник до всички централни, областни и общински административни структури.

Източник: ОП Структурни фондове на ЕС

Екипът на Finansirane.eu може да Ви съдейства при управлението и изпълнението на проекта Ви за финансиране!

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.