Начало / Акцент Евро Финансиране / Румен Порожанов напусна ДФ „Земеделие“ по искане на служебния министър

Румен Порожанов напусна ДФ „Земеделие“ по искане на служебния министър

ДФЗИзпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Румен Порожанов връчи оставката си на служебния земеделски министър Христо Бозуков по негово настояване. Министърът е поискал Порожонов да напусне по време на среща между двамата днес.

„Причината е назряло обществено недоверие към Държавен фонд „Земеделие“, съмнение в легитимността на избора на изпълнителния директор и решение на съда да възстанови предишното ръководство“, обясни позицията си проф. Бозуков. Ако служебният министър реши да изпълни съдебното решение, това означава, че начело на ДФ „Земеделие“ ще застанат Мирослав Николов като директор и Виолета Александрова като зам.-директор.

 

В мотивите си за исканата оставка, проф. Бозуков допълва, че е получил сигнали от бенефициенти за нередности при проекти, заради което е необходимо да се направи цялостна ревизия на фонда.

„За да може да бъде извършена коректна проверка в Държавен фонд „Земеделие“ очаквам оставката на Румен Порожанов до 1 час“, заяви по обед министър Бозуков, цитиран от пресцентъра на МЗХ.

ВИЖ СЪЩО

Финансирането за развитие на туризъм, производство и услуги започна в обхвата на отделни Местни инициативни групи

Финансиране на идеята Ви по подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ все още …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.