Начало / Акцент Евро Финансиране / Само за 10 общински проекта по мярка 321 ще има удължаване на ПРСР 2007-2013 г.

Само за 10 общински проекта по мярка 321 ще има удължаване на ПРСР 2007-2013 г.

По изключение ще бъде даден шанс на няколко общини да довършат проекти за десетки милиони лева до края на ноември

пътУдължаване на срокове за изпълнение и изплащане на проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. по изключение ще бъде допуснато единствено за 10 проекта по мярка 321. Това съобщи днес в Пловдив земеделският министър Десислава Танева, която взе участие в тържествата за 70-годишния юбилей на Аграрния университет.

Общините бенефициенти на десетте проекта не са подали заявки за окончателно плащане в рамките на срока, който изтече. „Ако до края на ноември тези проекти се завършат, само за тях може да се допусне едно ново удължаване, за да могат да бъдат отчетени, а не да се загубят средства“, посочи Танева. Тя уточни, че проектите са на стойност от десетки милиони.

„Принципно няма как да удължим сроковете, защото това би означавало и много работа по приключването и разплащането, а всичко това трябва да се свърши до края на годината. Освен това в момента приключва контрактуването на одобрените проекти на кандидати по мярка 121, която бе отворена с извънреден прием. Те също трябва да се изпълнят и заявят за плащане“, добави земеделският министър.

На въпроса възможно ли е бюджетът на предходната ПРСР да се усвои на 100%, министър Танева се усмихна и обясни, че до момента нито една държава членка не е постигала подобен резултат. „Но ние очакваме много добри резултати при приключване на ПРСР – между 92 и 93%. Това за първия програмен период на страна членка е един наистина много добър показател“, смята Танева.

ВИЖ СЪЩО

Скоро-мярка 2.2. „Продуктивни инвестиции в аквакултурите“

На  05.07.2019г. Управляващият орган на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. публикува за обществено …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.