Начало / Акцент Евро Финансиране / Само за 8 месеца фермерите са кандидатствали за 4 млрд лв. по ПРСР
Млад фермер 2014-2020

Само за 8 месеца фермерите са кандидатствали за 4 млрд лв. по ПРСР

Млад фермер 2014-2020„По новата ПРСР са кандидатствали 6600 земеделски производители, които са подали проекти на стойност 4 млрд. лв.“, съобщи при откриването на изложбата за земеделска техника БАТА АГРО Пролет днес аграрният министър Десислава Танева. Това на практика означава, че сумата е постигната само за 8 месеца, тъй като първата мярка – 4.1, бе отворена в средата на април, а мярка 4.2 бе затворена в средата на декември 2015.

„Одобрението на проектите по 4.1 и 6.1 ще приключи в края на месеца“, каза тя. Танева изрази надежда, че диалогът между Министерството и бранша ще продължи за намиране на най-добрите решения.

Направени са редица промени в Програмата за развитие на селските райони 2014-2020г., които да дадат възможност на по-голям брой земеделски производители за достъп до Програмата, информира още министърът. По думите й, тези промени целят да подкрепят реалните и устойчиви фермери.

 

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

Промени по процедурата „Насърчаване на предприемачеството“

Управляващият орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 обявява за  втори път обществено обсъждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *