Начало / Акцент Евро Финансиране / Светият Синод забрани да се участва с проекти по мярка 7.6 от ПРСР

Светият Синод забрани да се участва с проекти по мярка 7.6 от ПРСР

IMG_003811111111111111111Светият Синод забрани на поделенията си – митрополии, църкви, манастири и други, да участват с проекти по мярка 7.6 „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата” от новата Програма за развитие на селските райони. Решението за това е било взето на днешното заседание на Синода.
В прессъобщението се казва, че решението е взето „във връзка  с несъгласие на Св. Синод с определени условия в новата Наредба за прилагане на подмярка 7.6″.
По-късно от Синода са посочили като причината за решението изготвянето на наредбата без да е поискана позицията на Българската православна църква като заинтересована страна. „Работната група на Синода е направила такова становище. Българската православна църква с нейните храмове и манастири е най-големият бенефициент. Комисията е разгледала подробно наредбата, дала е становището си, но то не е било взето предвид. Засега се стопира кандидатстването, докато се осъществи диалогът с Българската православна църква и се вземат становищата й предвид“, заявява пред sofia.topnovini.bg началникът на Връзки с обществеността в Светия Синод Александра Карамихалева.
Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

43,5 млн. лв. получиха 221 лозари за увеличаване на насажденията си

ДФ „Земеделие“ преведе над 43,5 млн. лева (43 571 474 лева) по мярка „Преструктуриране и конверсия на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *