Начало / Акцент Евро Финансиране / Световният конгрес направи тур из български винарни

Световният конгрес направи тур из български винарни

 

Четвъртият ден от официалната програма на 40-тия Световен конгрес по лозарство и винарство беше отреден за мащабен винен тур, който стартира от столицата, премина през Благоевград, Пловдив и завърши с винарната на Кatarzyna в гр. Хасково.

По време на тура участниците изминаха над 600 км. и се запознаха отблизо с производството на местните изби, където имаха възможността да дегустират уникални за България сортове вина и да се насладят на едни от най-живописните родни кътове.

След провеждането на тридневни технически срещи, на които теоретично бяха засегнати теми и въпроси с глобално и локално значение, специалисти и технолози организираха разширени дискусии и обмениха професионален опит и мнение.  Акценти от представените презентации бяха теми като “Предвиждане на климатичните промени до 2100 г.”, “Изследване между географските наименования” и “Доброто качество на виното и социалната отговорност на винарните”. Програмата продължава с посещения на място на популярни родни винарни, които ще представят уникалните български вина, тяхната история и традиции.

Винения тур по българските изби завършва отново в столицата, където на 2-ри юни ще се състои 15-тата Генерална асамблея на Международната организация по лозата и виното (OIV), на която по всички поставени теми ще се вземат финални решения за предстоящите 10 години в световното винопроизводство.

 

ВИЖ СЪЩО

конкурентоспособност-2019

Как да повишите производствения капацитет на Вашето малко или средно предприятие до 21.05.2019 г.

До 21.05.2019 г. всички микро, малки и средни предприятия, които имат приключени 3 финансови години …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.