Начало / Акцент Евро Финансиране / Св. Янчева ще търси варианти за увеличаване на бюджета на мярка 7.2
МЗХ

Св. Янчева ще търси варианти за увеличаване на бюджета на мярка 7.2

МЗХЗам.-министърът на земеделието и храните Светла Янчева ще търси възможности и варианти за увеличаване на бюджета на мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. Това стана ясно по време на срещата й със заместник-изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) Атидже Алиева – Вели и представители на Дирекция „Развитие на селските райони“ на Министерството за обсъждане на актуални въпроси и синхронизация на работата на двете институции.

925 проектни предложения са подадени по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от ПРСР 2014-2020 г.

На всички тях е направена предварителна оценка по критериите за подбор.

В МЗХ и ДФЗ са постъпили 200 възражения срещу класирането. По-голямата част от тях са свързани с проекти за пътища и улици.

„Най-важното е да има обективни правила и прозрачни процедури, за да няма съмнения и напрежение сред хората и плащанията към земеделските производители да се извършват стриктно и в срок, за да започне спокойно активният селскостопански сезон“, каза Светла Янчева.

ВИЖ СЪЩО

В обществена дискусия кое часово време да изберем ще участват земеделски организации

Евродепутат Момчил Неков организира  открита обществена дискусия за смяната на часовото време и законодателството на ЕС. Форумът ще се проведе на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.