Начало / Евро Новини / Служители на ДФЗ с обвинение за повече от 20 подкупа

Служители на ДФЗ с обвинение за повече от 20 подкупа

При специализирана акция на ДАНС във Варна са обискирани домовете на трима служители на Държавен фонд „Земеделие“.

От прокуратурата съобщиха, че на 18.11.2014 г. на територията на градовете Варна и Добрич е проведена специализирана операция на звеното за борба с корупцията между Софийска градска прокуратура и Държавна агенция „Национална сигурност“ , насочена към противодействие на корупцията в изпълнителната власт.

Във връзка с образувано досъдебно производство, по описа на специализирано звено „Противодействие на корупцията“ към СГП, в момент на получаване на подкуп в гр. Варна са задържани три лица, две от които- служители в държавната администрация. Същите, в съучастие с трето лицe, са извършители на множество престъпления покриващи състава на чл.302 от НК ( Подкуп чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебно положение).

Според информацията, лицата са получавали неправомерно подкупи, за да прикриват нарушения на земеделски производители по чл.6, ал.1, т.2 от „Закона за опазване на земеделските земи“ и на Условията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние.

От образуването на досъдебното производство са установени повече от 20 случая на поискване и получаване на подкупи. При извършените процесуално-следствени действия са осъществени претърсвания на 15 адреса, като са иззети множество доказателства – компютърни конфигурации (лични и служебни); флаш памети; CD карти, фотоапарати; телефони и СИМ-карти; служебна документация; GPS устройства и др.

Повдигнати са обвинения на три лица за престъпления по чл.302, т.2 във връзка с чл.301, ал.1 от НК. Две от лицата са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление, а на едното от лицата е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

източник: www.trud.bg

 

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.