Начало / Акцент Евро Финансиране / Спортните и развлекателните дейности ще получават висок шанс за финансиране по подмярка 6.4 от ПРСР 2014-2020

Спортните и развлекателните дейности ще получават висок шанс за финансиране по подмярка 6.4 от ПРСР 2014-2020

Съвсем скоро предстои откриването на подмярка 6.4. „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от ПРСР 2014-2020. През настоящата календарна година по подмярка 6.4 ще стартират три отделни приема, с различен размер на бюджетите и различни критерии за оценка на проектните предложения. Съответно, подборът на кандидатите ще се извършва в зависимост от това дали кандидатстват за инвестиции в:

– Производство;

– Услуги, или

– Занаяти.

Основното изискване за допустимост на проектите по помярка 6.4 е инвестицията за която се кандидатства да се изпълнява на територията на селски район. Безвъзмездната финансова помощ за одобрените проекти е в размер до 200 000 евро от общите изразходени разходи. Допустими за финансиране разходи по подмярка 6.4 са закупуването и/или ремонтирането на сграда, за осъществяване на основните дейности. Още, по проектите могат да се закупят и всички необходими материални и нематериални активи, необходими за нормалното функциониране на обектите. Допустими за финансиране са и разходите за хонорари на консултанти, инженери, архитекти и пр.

В настоящата публикация ще Ви представим няколко проектни идеи, притежаващи много висок шанс за финансиране по подмярка 6.4. Те са част от приемът на проекти, отнасящи се към сектор „Услуги“.

Спортни и дейности, както и дейности, свързани с развлечения и отдих, ще получават приоритет при оценката на проектните предложения по мярка 6.4. В този ред на мисли, ви представяме следващите няколко идеи за потенциално успешен бизнес, които могат да се реализират с 50%-ово финансиране от ПРСР:

Картинг Комплекс – бизнес за силно предприемчиви личности;

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

OFF ROAD BUGGY Комплекс – нестандартна инвестиция, с висок шанс за успех;

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Спортен център, или Фитнес зала (GYM) – бизнес, характеризиращ се с високо потребителско търсене;

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Батут парк или още: Jump House – забавление от ново поколение;

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Пейнтбол (Paintball) Комплекс – бизнес за доставчици на настроение;

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Обект „Escape Room“ – нестандартна инвестиция с растящо търсене;

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Повече информация за тези и други нестандартни и приоритетни идеи, които ще се финансират по подмярка 6.4, можете да намерите на нашата нова онлайн платформа RISUKU, изцяло създадена с цел подпомагане на кандидатите по 6.4, както и подготовка и управление на техните проекти.

ВИЖ СЪЩО

Финансирането за развитие на туризъм, производство и услуги започна в обхвата на отделни Местни инициативни групи

Финансиране на идеята Ви по подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ все още …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.