Начало / Евро Новини / Среща на страните от Вишеградската група и новите страни-членки, посветена на изпълнението на структурните инструменти

Среща на страните от Вишеградската група и новите страни-членки, посветена на изпълнението на структурните инструменти

Представители на дирекция „Управление на средствата от Европейския съюз” в Министерството на финансите взеха участие в среща на страните от Вишеградската група и новите страни-членки на Европейския съюз посветена на изпълнението на Структурните инструменти на ЕС.

По време на срещата, която се проведе на 27 февруари 2009 г. в гр. Варшава, Полша, бяха обсъдени въпроси насочени към нормативната и институционална уредба и натрупания практически опит при изпълнението на Регионалната политика на Европейския съюз, както и различни аспекти по отношение на приложението на Структурните инструменти във връзка с преодоляването на глобалната финансовата криза.
Срещата включваше провеждането на два независими панела, първият от които беше посветен на приложението на Европейския социален фонд, а вторият на Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на ЕС. По време на срещата бяха разисквани и редица технически въпроси, свързани с осъществяването на ефективна координация на Структурните инструменти на национално и регионално ниво, мерки за оптимизиране на финансовите потоци, обществени поръчки, постигането на ефективна информираност и публичност, ефективно изпълнение на големите проекти по смисъла на чл. 39 от Регламент на Съвета № 1083/2006 г. и др.

Статията е подготвена от Мария Петрова
Мениджър Европейско финансиране към консултантска компания „Енпром“ ООД

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.