Начало / Акцент Евро Финансиране / Столичният шеф на Агенцията по храните обвинен в престъпление по служба

Столичният шеф на Агенцията по храните обвинен в престъпление по служба

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу столичния директор на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Антон Генов. Магистратите обвиняват директора в престъпление по служба и принуда, съобщава БНР.

Още през юли тази година е било повдигнато обвинение срещу Генов заради намесата му по служба в бизнеса с мазнини, използвани за производство на биогорива. Той е използвал служебното си положение като е изпратил на проверки инспектори от агенцията в предприятия, които изкупували отработени мазнини от заведения за обществено хранене, за да произвеждат биогорива. Според прокурорите, синът на Антон Генов работел по това време във фирма със същия бизнес, а с проверките, назначени от Агенцията по храните, се удряли конкурентите й.

Второто обвинение срещу директора е, че използвайки поста си, той не позволил на чуждестранна компания от бизнеса с мазнини, да развие дейност на територията на София област.

Антон Генов отхвърля обвиненията. Той е на свобода под парична гаранция от 5 хил. лв. Предстои да бъде насрочено съдебно дело.

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

Слоят площи за подпомагане ще се публикува и в Държавен вестник

Правителството одобри проект за изменения в Закона за подпомагане на земеделските производители и предлага на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *