Начало / Евро Новини / Съвместни действия за по-добри резултати – усъвършенстване на координацията в държавната администрация

Съвместни действия за по-добри резултати – усъвършенстване на координацията в държавната администрация

Днес представиха резултатите от проект Съвместни действия за по-добри резултати – усъвършенстване на координацията в държавната администрация. Проектът е съфинансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма Административен капацитет.

Заключителната конференция беше открита от организатора на проекта Снежана Димитрова, директор на Дирекция „Стратегическо планиране и управление” на Министерския съвет.

На събитието участваха висши държавни служители, представители на бизнеса и на неправителствени организации, членове на съвети и секретариати на съвети. Присъстваха и изпълнителите на проекта – „Индъстри Уоч Груп”, „Ита Трейд ООД”, „София Консултинг ООД”, които представиха резултатите от тяхната дейност и плана при изпълнението на проекта.

Проектът „Съвместни действия за по-добри резултати – усъвършенстване на координацията в държавната администрация“ има за цел да подобри вътрешно-административната координация за по-качествено сътрудничество на държавната администрация с бизнеса и структурите на гражданското общество. Той се фокусира върху анализ на законодателството и стратегическите документи, свързани с консултативните съвети.

За да бъде подобрена прозрачността и отчетността, се разработи портал- www.saveti.goverment.bg, в който консултативните съвети публикуват информация за дейността си.

Проектът работи и върху предложения за оптимизиране на дейността на съветите и при нужда от закриване на съвети, които са изчерпали функциите си, или за сливане на съвети с припокриващи се функции.

Общата стойност на проекта е 599 089 лв. Крайният срок за изпълнението му е юли 2009 година

Източник: Дирекция „Стратегическо планиране и управление“ в администрацията на Министерския съвет

Екипът на Finansirane.eu може да Ви съдейства при управлението и изпълнението на проекта Ви за финансиране!

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.