Начало / Акцент Евро Финансиране / Със 700 хил. лв. държавата ще изкупува дребни горски имоти
Горско стопанство

Със 700 хил. лв. държавата ще изкупува дребни горски имоти

Горско стопанствоОт началото на следващата седмица за първи път всички Държавни горски предприятия в България ще обявят процедура за изкупуване на дребни по размер горски територии, съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева при откриването на  нова административна сграда на Южноцентрално държавно предприятие в Смолян. Тя посочи, че целта е комасиране, като по този начин ще се увеличи държавната горска територия и тя ще бъде охранявана и стопанисвана съгласно лесовъдската наука. „Бюджетът, който е предвиден  от всички горски предприятия за тази  дейност е близо 700 000 лв.“, допълни министър Танева.

Стартирането на процедурата по закупуване на поземлени имоти в горски територии ще бъде оповестен публично  чрез публикуване на съобщение на интернет страницата на съответното държавно предприятие. Информация се публикува и на интернет страницата на Министерството на земеделието и храните.

Срокът за приемане на заявления от собственици на поземлени имоти в горски територии е не по-кратък от два месеца от датата на публикуване на съобщението.

Със средства на държавните предприятия (ДП) се закупуват единствено поземлени имоти в горски територии, собственост на физически лица, с максимална площ на отделен имот до 5 ха.

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

43,5 млн. лв. получиха 221 лозари за увеличаване на насажденията си

ДФ „Земеделие“ преведе над 43,5 млн. лева (43 571 474 лева) по мярка „Преструктуриране и конверсия на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *