Начало / Акцент Евро Финансиране / С бюджет от € 133 млн. ЕС отвори промоционалните програми

С бюджет от € 133 млн. ЕС отвори промоционалните програми

На 31 януари в Брюксел ще се проведе информационен ден за представяне на програмите

промоционални програмиС бюджет от € 133 млн. Европейският съюз стартира кандидатстването за промоционалните програми. Това стана факт след като вчера, 12 януари 2017 г., Европейската комисия публикува в Официалния вестник на ЕС, и на уебсайта си покани за представяне на предложения за промоционални програми по новите правила на реформираната политика за промоция на земеделски продукти. Публикацията включва:

– покана за представяне на предложения за 2017 г. за обикновени програми;

– покана за представяне на предложения за 2017 г. за многонационални програми.

От общия бюджет 90 млн. евро са за обикновените програми и 43 млн. евро са за мултинационалните програми. Европейското финансиране е 70% за обикновените програми на Вътрешния пазар и 80% за обикновените програми, насочени към трети страни и мултинационалните програми на Вътрешния пазар и в трети страни. Останалата част от 30%, респективно 20%, се покрива от предлагащите организации.

Заявленията за промоционални програми следва да бъдат изпращани директно в ЕК в Изпълнителната агенция за потребителите, здравеопазването, селското стопанство и храните (CHAFEA) чрез електронния портал на ЕК.

Крайният срок за подаване на новите програми за кампанията за 2017 г. е до 20 април 2017 г. ЕК ще оцени получените предложения и ще вземе решение кои проекти ще бъдат одобрени за финансиране. Решението на ЕК се очаква да бъде взето през м. октомври 2017 г. Договорите по одобрените програми следва да бъдат сключени индикативно преди 20 януари 2018 г. Допълнителна информация относно допустимите кандидати, критериите за допустимост и подбор на проектните предложения,  финансирането, процедурите и сроковете може да бъде открита на ел. адрес: http://ec.europa.eu/chafea/agri/2017-calls-simple-multiple-programmes_en.html

Във връзка с кампанията за подаване на предложения за промоционални програми през 2017 г., ЕК ще организира информационен ден на 31.01.2017 г. в гр. Брюксел, Белгия. Целта на събитието е потенциалните кандидати за промоционални програми да се информират относно условията за кандидатстване и да се запознаят с примери от изминали успешни кампании. По време на информационния ден ще бъде организирана и сесия за създаване на мрежа от контакти, за да се улесни по този начин подготовката на предложения за мултинационални програми. Допълнителна информация относно информационния ден може да бъде намерена на следния ел. адрес: http://ec.europa.eu/chafea/news/news476.html

 

ВИЖ СЪЩО

Ясни са ставките за обвързана подкрепа за планински овце/кози и млечни крави

С две министерски заповеди от 5 декември са определени ставките за обвързана подкрепа за овце …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.