Начало / Акцент Евро Финансиране / С 28% са се увеличили площите с малини за три години

С 28% са се увеличили площите с малини за три години

Свилен Костов „С 28 % са се увеличили площите, засети с малини, през последните три години в област Разград„. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов при официалното откриване на изложението „Подкрепяме българското“ в град Разград. Той допълни, че има увеличение и на площите,  засети с трайни насаждения.

„Eдинственият начин нашите производители да бъдат конкурентоспособни, e да стимулираме потреблението на български стоки“, обясни Костов. Той бе категоричен, че производителите трябва да се сдружават като по този начин да поставят своите условия не само пред изпълнителната власт, но и пред  търговските си партньори.

Площадът „Момина сълза “ в областния град събра близо 30 производители от района, които представиха традиционни продукти, сред които хляб и хлебни изделия, млечни продукти, плодове, зеленчуци, мед и други.

В Разград заместник-министър Свилен Костов се срещна с над 100 земеделски производители от областта.  „Разград е типичен земеделски район и основните култури, които се отглеждат тук, са зърнено-житни”, каза още той. Сред дискутираните теми по време на срещата бяха развитието на сектор „Пчеларство”, както и текущите процедури по комасация на земята.

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

Потвърден е единичен случай на антракс в област Търговище

Късно на 16 февруари ветеринарните служители към Българската агенция за безопасността на храните получиха потвърждение …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *