Начало / Общи / Полезна Информация / ТРИ БИЗНЕС ДНИ НА ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ В СОФИЯ

ТРИ БИЗНЕС ДНИ НА ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ В СОФИЯ

София, 4 април 2011. От 13 до 15 април София ще бъде домакин на две значими международни бизнес събития – Седми международен конгрес за енергийна ефективност & възобновяема енергия и Конференция за управление на отпадъци и рециклиране “Save the Planet”

София, 4 април 2011. От 13 до 15 април София ще бъде домакин на две значими международни бизнес събития – Седми международен конгрес за енергийна ефективност & възобновяема енергия и Конференция за управление на отпадъци и рециклиране “Save the Planet”. Към двата форума се проявява много силен интерес от страна на бизнеса и на специалисти от различни сектори от целия свят. Броят на лекторите е рекорден – 90 експерта ще споделят своя опит в развитието на зелената икономика.

Страна във фокус на “Save the Planet” е Австрия, а стратегически партньор – Холандия.

clip_image002

„Форумът е ориентиран специално към бизнеса и общините, споделя Майя Кръстева, изпълнителен директор на Виа Експо, организатор на събитието. В рамките на 3 дни ще могат да се чуят мненията на водещи световни специалисти в един широк спектър от теми, които са ключови за развитието на зелената икономика. Ще могат да се срещнат „на живо“ лидерите в сектора. Темата е „гореща“ не само за България, а за целия свят – конгресът, конференцията и изложбата дават възможност за много плодотворни контакти за българския бизнес и за този от региона на Югоизточна Европа.“

На 14 април ще се проведе за първи път бизнес форум „Солар Балкани”, организиран съвместно от SolarPVconsulting и Българската фотоволтаична асоциация. Той ще разкрие възможности за инвестиции и производство на соларни устройства и централи в региона на Югоизточна Европа. Те ще осигурят предпоставки за развитие на нова индустрия и работни места.

clip_image002[7]

Finance in Motion (Германия) ще представи Зеления инвестиционен фонд за Югоизточна Европа, учреден от ЕИБ и KFW. Той финансира и инвестира пряко във възобновяема енергия. За петгодишен период се предвижда обемът на инвестиции да достигне 400 милиона евро.

Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Министерство на земеделието и храните ще представят структурните фондове и Програмата за развитие на селските райони за финансиране на проекти за ЕЕ и ВЕИ. Програмата покрива 50% от инвестициите.

Програма Solar Express на американската Ex-Im-Bank е добра възможност за финансиране на проекти, свързани с приложението на възобновяема енергия.

Силната конгресна програма ще завърши с презентации на световно известни фирми като Вестас, Дженерал Електрик, Гамеса, Хюндай, REC Solar, както и ще даде старт на една нова, но много важна тема за присъединяването на ВЕИ към енергийната мрежа. Тук директорът на Сиско Германия ще открие връзката между Информационните и комуникационни технологии и инвестициите в Интелигентни мрежи. EURELECTRIC (Асоциация на електрическата индустрия в Европа) ще информира участниците за бъдещите пазарни платформи на интелигентните мрежи в Европа.

В рамките на конференцията за управление на отпадъци и рециклиране ‘Save the Planet’ участниците ще се запознаят с полезни практики и проекти на действащи мощности, които произвеждат енергия от отпадъци. Те могат да бъдат „спасителният пояс” за общините, като осигурят устойчиво развитие, подобряване на околната среда, нови работни места и изход от проблемите с тоновете отпадъци. Участниците в конференцията ще научат повече за подходите на различните държави за стимулиране на инвестициите в сектора и възможностите за финансиране. Своя опит ще покажат световно известни експерти от Канада, Япония, Холандия, Германия, Австрия, Англия, и др. Сесията за управление на отпадъците ще е подарък за всички, които се интересуват или са длъжни да имат познания в тази област – лекторите ще дойдат в България, за да предадат своите знания и практика на специалистите от региона на ЮИ Европа.

В паралелните изложби голяма част от площите са заети за групови участия от Австрия, САЩ, Германия. Над 200 фирми ще представят иновативни технологии и продукти в направленията слънчева и вятърна енергия, енергия от биомаса, енергийна ефективност, електрически автомобили, управление на отпадъци и рециклиране. Сред участниците са водещи компании от Белгия, България, Дания, Италия, Испания, Китай, Полша, Чехия, Турция, Финландия, Холандия, Швейцария, Швеция, от региона на ЮИ Европа. Те идват със сериозни намерения и интереси за нови бизнес партньорства.

Дните 13, 14 и 15 април ще бъдат наситени със събития, срещи, делови контакти.

Повече за програмата и лектори, изложбата, изложители: www.viaexpo.com

За допълнителна информация: Анелия Каранова, Виа Експо, тел. 0888 279 796

Пламен Старев, конгресен прес център, тел. 0898 661292

ВИЖ СЪЩО

иновации

„Разработване на продуктови и производствени иновации“

Здравейте, приятели! Днес ще изместим фокуса от Програма за развитие на селски райони към ОП …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.