Начало / Акцент Евро Финансиране / Търговци стартират изкупуването на тютюна

Търговци стартират изкупуването на тютюна

тютюн„Започва кампанията по изкупуване на тютюн в Гоце Делчев. Такова уверение получихме от лицензираните фирми  изкупвачи“, съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров по време на среща с тютюнопроизводители от Гоцеделчевско. Той допълни, че фирмите-изкупвачи  са обещали да изкупят на 100% наличните количества от произведената реколта.

Националната преходна помощ, която е в размер на 96 млн. лв. ще бъде изплатена до 1 април, съобщи пред производителите зам.-министърът.

През следващия един месец се очаква Законът за тютюна и тютюневите изделия да бъде внесен за разглеждане в Народното събрание, информира още Димитров. „Производителите ще имат възможността да проследят какво се случва и да направят своите коментари в Комисията по земеделие. Разчитаме, че с приемането на Закона ще има по-добър ред и наблюдение на пазара. Промените не излизат от пазарната ориентация, държавата няма да определя цени, но се определят минимални качествени изисквания“, обясни Цветан Димитров.

ВИЖ СЪЩО

До 43 точки падна класирането по процедура „Улици“ на мярка 7.2

След получени и обработени възражения от Управляващия орган на ПРСР, приключи последният етап от предварителното …

Един коментар

  1. Тютюнопроизводител

    Държавата, печели милиони от тютюна. А тютюнопроизводителите мизерстват, с закаснялата изкупна кампанияи и ниските цени на изкупуване на тютюна.
    Няма закон, няма и държава. Нямаме защита от никаде. министарката обещала че Ще се изкупи цялото количество произведен тютюн но това е лъжа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.