Начало / Акцент Евро Финансиране / Участваме на голям селскостопански панаир в Китай през юни

Участваме на голям селскостопански панаир в Китай през юни

Това е една от първите изяви на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в селското стопанство между Китай и 16-те страни от Централна и Източна Европа

DSC_8641България и 15 страни от Централна и Източна Европа ще вземат участие в селскостопанска изложба в Ханджоу, Китай. Тя ще се проведе след втората половина на юни т.г. Изложбеният щанд на европейското представяне ще е 1000 кв.м. при обща площ от 10 хил. квадрата. Новината за предстоящия панаир бе коментирана на среща между заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев и Ся Мин Хан, председател на Асоциацията на електронна търговия на Китай.  На нея присъства и Васил Гелев, изпълнителен директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ).

Заместник-министър Грудев заяви, че именно Центърът ще спомогне за представянето на  възможностите на страните на китайския пазар. „Центърът за сътрудничество може да допринесе в едни сериозни мащаби за развитието на изложбата , тъй като той представлява 16 страни от Централна и Източна Европа“, каза още Грудев.

От своя страна Ся Мин Хан заяви, че Китай полага големи усилия изложбата да бъде успешна, за да се проведе и в други големи градове като Шанхай и Пекин. „Спецификата на селскостопанските изложби е, че на тях се представят само местни производители. Радвам се, че България ще бъде мост за сътрудничеството и с останалите страни, като по този начин ще ни подпомогне и в износа на селскостопански продукти към тези 16 държави“, заяви Ся Мин Хан.

Тази изложба ще даде възможност на страните от ЦИЕ да представят продукти на китайския пазар за първи път,  заяви  Васил Гелев. По думите му, позиционирането на български млечни продукти,предвид предстоящото им сертифициране, ще даде тласък на родните производители.

В изложбата ще участват близо 50 организации.

 

ВИЖ СЪЩО

До дни компенсират овощари с 63 хил. лв.

Допълнителен финансов ресурс от 63 000 лв. за унищожени овощните насаждения одобри УС на ДФЗ, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.