Начало / Акцент Евро Финансиране / Христо Бозуков е дал на прокурор две обществени поръчки, спечелени от една адвокатска кантора

Христо Бозуков е дал на прокурор две обществени поръчки, спечелени от една адвокатска кантора

Земеделският министър проф. Христо Бозуков е сезира прокуратурата миналата седмица за две скандални обществени поръчки за юридически услуги. Те са проведени по време на предишното управление на Министерството на земеделието и храните и са свързани с така наречения „Кодекс за поземлените отношения“. Стойността им е почти един милион лева.

Единият договор е „Анализ на режима на земеползване“, а другия е „Изготвяне на проект на нормативен акт с работно заглавие „Кодекс за поземлените отношения“. Договорите са сключени с една и съща външна адвокатска кантора, въпреки че МЗХ разполага с експерти и административен капацитет да се справи и с двете задания. На разположение на министерството са също така и научни работници от Института по аграрна икономика, която е към Селскостопанска академия (ССА).

Бозуков уточни, че към поземления кодекс има около 20 страници възражения. Министерството е влязло в преговори с кантората и се надява част от получените от адвокатите средства да отидат към икономическия институт към ССА.

 

 

ВИЖ СЪЩО

Правителството одобри обезщетение от 70 лв. за доброволно заклани свине

Правителството прие допълнение на Постановление № 130 на Министерски съвет от 5 юли 2018 г. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.