Начало / Акцент Евро Финансиране / Христо Бозуков е дал на прокурор две обществени поръчки, спечелени от една адвокатска кантора

Христо Бозуков е дал на прокурор две обществени поръчки, спечелени от една адвокатска кантора

Земеделският министър проф. Христо Бозуков е сезира прокуратурата миналата седмица за две скандални обществени поръчки за юридически услуги. Те са проведени по време на предишното управление на Министерството на земеделието и храните и са свързани с така наречения „Кодекс за поземлените отношения“. Стойността им е почти един милион лева.

Единият договор е „Анализ на режима на земеползване“, а другия е „Изготвяне на проект на нормативен акт с работно заглавие „Кодекс за поземлените отношения“. Договорите са сключени с една и съща външна адвокатска кантора, въпреки че МЗХ разполага с експерти и административен капацитет да се справи и с двете задания. На разположение на министерството са също така и научни работници от Института по аграрна икономика, която е към Селскостопанска академия (ССА).

Бозуков уточни, че към поземления кодекс има около 20 страници възражения. Министерството е влязло в преговори с кантората и се надява част от получените от адвокатите средства да отидат към икономическия институт към ССА.

 

 

ВИЖ СЪЩО

Дългоочакваният прием по подмярка 6.3 предстои

Публикуван е Проект на насоки за кандидатстване по процедура чрез подбор на проектни предложения по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.