Начало / Акцент Евро Финансиране / Шефът на ИАРА арестуван заради злоупотреби

Шефът на ИАРА арестуван заради злоупотреби

 

лодка на ИАРАШефът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Янчо Янев е арестуван снощи за 24 часа, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред Нова ТВ. Янев е задържан при акция на ДАНС и прокуратурата заедно с още две лица, едното от които също е служител на агенцията.

„Провежда се разследване в Бургас, София и Ямбол. Иззети са множество документи. Разследва се злоупотреба с евросредства“, посочи Арнаудова.

Става въпрос за получаване на субсидии по рибарската програма от фирми, които са кандидатствали с документи с невярно съдържание. Те са били одобрени със съдействието на директора и са им били изплатени средства по проектите.

Очаква се днес да бъдат повдигнати обвинения на различни лица. Арнаудова отказа да каже за какви суми става дума, за да не пречи на разследването. Тя уточни, че днес ще бъдат съобщени имената на другите участници в схемата, както и на фирмите, които са се възползвали от финансирането.

Янчо Янев бе назначен на поста изпълнителен директор през август 2014 г. на мястото на Майдън Сакаджиев. Той е на 47 г., има магистърска степен по „Публична администрация“ от Университета за национално и световно стопанство – София. От 2009 г. работи в ИАРА, като последната заемана от него длъжност е началник – отдел „Регионален център за рибарство и контрол „Югоизточна България“, в които се включват центровете „Бургас“, „Стара Загора“, „Ямбол“ и „Сливен“.

ВИЖ СЪЩО

конкурентоспособност-2019

Как да повишите производствения капацитет на Вашето малко или средно предприятие до 21.05.2019 г.

До 21.05.2019 г. всички микро, малки и средни предприятия, които имат приключени 3 финансови години …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.