Начало / Акцент Евро Финансиране / Ще има наддоговаряне и увеличаване на бюджета по мярката за преработка 4.2

Ще има наддоговаряне и увеличаване на бюджета по мярката за преработка 4.2

Бюджетът от 163 млн. евро за първия прием на подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на земеделски продукти“ е възможно да бъде увеличен. „Тъй като има доста постъпили предложения за реални проекти, които са в точките между 55 и 45, обмисляме дали има възможност да увеличим бюджета по мярка 4.2 преди втория прием“, съобщава в интервю пред в. „Стандарт“ днес аграрният министър Румен Порожанов. Той уточнява, че бюджетът за втория прием по подмярката ще е 100 млн. евро.

Анализът на земеделското министерство е показал, че към 15-20% от договорените проекти по мярка 4.2 – бившата 123, не се изпълняват, тъй като средствата, които трябва да се инвестират в предприятията за преработка, са големи. Възможно е одобрените кандидати да имат проблем с намиране на финансиране, тъй като става дума за проекти между 1 и 3 милиона евро, предполага министърът. В други случаи става въпрос за надценени възможности. Точно заради това министърът обмисля да има наддоговаряне по мярка 4.2, за да може бюджетът да се усвои пълноценно.

 

ВИЖ СЪЩО

Близо 6 млн. лв. са определени за занаятите по мярка 6.4.1

Условията и насоките за кандидатстване по процедура „Инвестиции, насочени към развитие на занаяти“ на подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.