Начало / Акцент Евро Финансиране / 112 производители на памук са представили пред ДФ „Земеделие“ договори за изкупуване

112 производители на памук са представили пред ДФ „Земеделие“ договори за изкупуване

От близо 4 100 млади фермери, 950 са внесли в ДФЗ документи за аграрно обучение

памукИзтече срокът, до който стопаните, кандидатствали по Схемата за специално плащане за памук, трябваше да представят в Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) сключен договор за изкупуване на произведената от тях продукция от памук. Участие в схемата заявиха общо 122 земеделски стопани. До 1 декември документи представиха 112 памукопроизводители, като декларираните от тях площи с памук са 5 114 хектара, съобщават от ДФЗ.

4 098 земеделски стопани са заявили участие в Схемата за млади земеделски стопани за Кампания 2016. От тях близо 950 кандидати внесоха в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ документи за преминато обучение по схемата. На 1 декември изтече срокът за представяне на удостоверения за придобити професионални умения и познания. Съгласно изискванията на Наредба 3 младите фермери представят документи за завършено средно и/или висше образование в областта на селското стопанство или ветеринарната медицина, и/или документи за икономическо образование със земеделска насоченост. Придобити професионални умения и познания се доказват и с удостоверение за завършен курс от минимум 150 часа или свидетелство за получена степен на професионална квалификация в областта на селското стопанство.

Документи за преминато обучение предоставят само кандидатите, които заявяват схемата за първи път през 2016 година или имат промяна в обстоятелствата спрямо предходната кампания.

 

ВИЖ СЪЩО

За последно през 2018-а земеделските министри ще обсъдят новата ОСП, фипронила, климата

Правителството прие позицията на България за заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и …

2 коментара

 1. Добър ден,

  Къде мога да намеря списък на производителите на памук у нас, заедно с контакти ?

  Поздрави!
  А. Димитров
  Sea Harmony Ltd

  • Здравейте,
   за жалост не можем да Ви дадем такава информация; не сме сигурни дали има публично оповестен такъв списък. Може да потърсите някоя асоциация на производителите на памук и да се свържете с тях.
   Поздрави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.