Начало / Акцент Евро Финансиране / 18 производители представят България на изложението „Зелена седмица“ в Берлин

18 производители представят България на изложението „Зелена седмица“ в Берлин

Зелена седмица, Берлин18 производители ще представят България на Международно изложение за земеделие, храни и градинарство „Зелена седмица“2016 в Берлин, Германия. То се открива на 15 януари и ще продължи до 25-и. Заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще открие българския щанд, който ще е разположен върху 140 квадрата.

България участва за 27-ми път със свой собствен щанд. Асортиментите, които ще бъдат предлагани на посетителите включват био вино и вина, ликьор от роза, розова ракия, био сокове, лимонада, локум, сладка, екологичен мед и др. Ще бъдат представени и защитените месни храни с традиционни наименования – Панагюрска луканка, филе „Елена“, роле „Трапезица“,„Кайсерован врат Тракия”. На българския щанд ще се предлагат и млечни продукти – био краве кисело мляко, био краве сирене, българско краве, овче и козе сирене и кашкавал от овче мляко.

По време на посещението си в Берлин, зам.-министър Грудев ще проведе срещи с министрите на земеделието на Естония и Унгария.

Изложението ще отвори врати за 81-ви път, където над 1600 изложители от 70 държави ще представят своите характерни продукти в областта на земеделието, градинарството и хранително-вкусовата промишленост. Форумът ще се състои в периода от 15 до 25 януари 2016 година. Тази година за първи път страна-партньор е страна от Африка – Мароко, под мотото „Светът е възможен без глад”.

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

Промени по процедурата „Насърчаване на предприемачеството“

Управляващият орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 обявява за  втори път обществено обсъждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *