Начало / Акцент Евро Финансиране / 18 производители представят България на изложението „Зелена седмица“ в Берлин

18 производители представят България на изложението „Зелена седмица“ в Берлин

Зелена седмица, Берлин18 производители ще представят България на Международно изложение за земеделие, храни и градинарство „Зелена седмица“2016 в Берлин, Германия. То се открива на 15 януари и ще продължи до 25-и. Заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще открие българския щанд, който ще е разположен върху 140 квадрата.

България участва за 27-ми път със свой собствен щанд. Асортиментите, които ще бъдат предлагани на посетителите включват био вино и вина, ликьор от роза, розова ракия, био сокове, лимонада, локум, сладка, екологичен мед и др. Ще бъдат представени и защитените месни храни с традиционни наименования – Панагюрска луканка, филе „Елена“, роле „Трапезица“,„Кайсерован врат Тракия”. На българския щанд ще се предлагат и млечни продукти – био краве кисело мляко, био краве сирене, българско краве, овче и козе сирене и кашкавал от овче мляко.

По време на посещението си в Берлин, зам.-министър Грудев ще проведе срещи с министрите на земеделието на Естония и Унгария.

Изложението ще отвори врати за 81-ви път, където над 1600 изложители от 70 държави ще представят своите характерни продукти в областта на земеделието, градинарството и хранително-вкусовата промишленост. Форумът ще се състои в периода от 15 до 25 януари 2016 година. Тази година за първи път страна-партньор е страна от Африка – Мароко, под мотото „Светът е възможен без глад”.

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

обучения

Процедура „Обучения за заети лица“ отвори за прием на проектни предложения!

От 12.04.17 г. до 30.06.2017 г. ще бъда отворена за прием на проектни предложения процедура „Обучения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *