Начало / Евро Новини / 2,338 млрд. евро ще е бюджетът за България от ЕЗФРСР за периода 2014-2020

2,338 млрд. евро ще е бюджетът за България от ЕЗФРСР за периода 2014-2020

Министърът на земеделието и храните Димитър Греков заяви днес, че бюджетът за България от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони за периода 2014-2020 година ще бъде в размер на 2, 338 млрд. евро, което е повече от очакваните близо 2 млрд. евро. Това стана ясно след редовното заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Брюксел.

Промяна, от която страната ни може да се възползва, ще настъпи при максималния процент на европейско съфинансиране за слаборазвити региони, най-отдалечените райони и малките острови в Егейско море – той ще бъде повишен от 75 % на 85%.

На срещата министрите се споразумяха още размерът на разпределението по държави-членки на общия бюджет за развитие на селските райони в размер на 84, 936 млрд. евро за следващия програмен период да бъде разписано в приложение към основния регламент. Междувременно обаче бе отхвърлено предложението на Европейският парламент за намаляване на процента на съфинансиране от европейския фонд за мерките агроекология, биологично земеделие и Натура 2000 от 75 % на 55 %.

Източник: по материал на МЗХ

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

Един коментар

  1. Familiqta mi iska da otkrie kraveferma po programi v Rodopite _Devin, kapazitet imame, kam kogo da se obarnem po tezi programi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.