Начало / Евро Новини / 20 милиона лева от ОП РЧР ще бъдат предоставени за желаещите да започнат собствен бизнес

20 милиона лева от ОП РЧР ще бъдат предоставени за желаещите да започнат собствен бизнес

Агенция по заетостта ще изпълнява проект по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност – Компонент 1”.

Средствата от бюджета на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” в размер на 20 милиона лева са предназначени за подкрепа на безработни лица с ясна идея за започване на стопанска дейност, чрез ползването на специализирани обучения и услуги. По проекта ще бъде проведено проучване за установяване на нагласата сред безработните, след което ще им бъдат предоставено обучение за придобиване на предприемачески, управленски и бизнес умения. Лицата ще получат и подкрепа за регистрация на собствена фирма.

Източник: ОП РЧР

Екипът на Finansirane.eu може да Ви съдейства при управлението и изпълнението на проекта Ви за финансиране!

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

11 коментара

 1. Христо Димитров

  Здравейте,

  Интересуваме дали тази програма е още активна и каква е цената за изготвяне на проекта от ваша страна.

  Благодаря предварително !

 2. Димитринка Великова

  Чух за програмата за финансиране, но не ми става ясно от къде може да се получи повече информация.

 3. Vencislav iliev

  Dobar den! Iskam da popitam imam miasto okolo 150 kvadratni metra v xubav turisti4eski kurort. no iskam da razbera neshto pove4e za finansiraneto v turizma,mojete li da me upatite,za informacia ,kakvi sa isziskvaniata kraini srokove i v koi mesta shte se sponsorirat i shte ima subsidi za razvitie na turizma? Blagodaria!

 4. Иавайло Здравков

  Здравейте Иво,
  Моля уточнете в каква сфера искате да започнете собствен бизнес.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: http://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 5. Иво Илиев

  Здравейте- безработен съм и имам намерение да започна собствен бизнес но не ми стигат средствата. Какъв е редът за кандидадстване по програма.

 6. Иавайло Здравков

  Здравейте Георги,

  Такъв тип дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони” Мярка 312. Но за тази цел трябва проекта да се реализира в една от приоритетните общини за програмата. Тях може да видите в нашия сайт в рубриката „ПРЕПОРЪЧАНИ”

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: http://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 7. denica stoicova

  Az ne sam bezrabotna – moga li da kandidatstvam po tazi programa.
  Predvaritelno blagodarq.
  Ako moge i malko poveche inforamacia.

 8. георги балтаджиев

  имам идея за изграждане на терен за минифутбол и развлекателни игри за деца и големи на собствен терен в размер на 6дка в голям град мога ли да кандидатствам по тази програма,кьм кого да се обьрна?

 9. Валери Илиев

  Имам строителна организация искам да си направя нов малък бизнес като имам възможност да наема работна ръка до 10 души млади хора или хора до 50 год. въздраст.
  Имам идея но ми трябва безвъзмездна помощ да довърша идеята си? къде трябва да се обърна и към кой? да си направя този проект и да го внеса?
  с поздрав Илиев

 10. Здравейте,
  по тази програма могат ли да кандидатстват и хора, които не са безработни, но искта да започнат собствен бизнес? Предварително благодаря. Къде може да се намери повече информациа за това?

 11. tanq kostadinova

  Относно тези проекти Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност – Компонент 1”.Има ли насока в коя област да бъдат и какви ще са условията.Аз искам да развия малък собствен бизнес в областта на търговията-/магазин за ловно-рибарски принадлежности и др.идеии/ ,но проучвания за бизнеса и помощ определено ще имам за това ако може малко пояснения за тази програма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.