Начало / Акцент Евро Финансиране / 461 кандидати по мярка 4.1 са внесли документите си извън крайната дата
Мярка 4.1 ПРСР

461 кандидати по мярка 4.1 са внесли документите си извън крайната дата

461 кандидати по помярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ – втори прием от настоястоящия програмен период, са внесли проектите си след крайната дата, обясни днес в парламента аграрният министър Румен Порожанов. Закъснелият прием обаче е бил изцяло по регламент и според процедурата, добави той. Въпросът към министъра относно приема на бизнес планове извън срока бе зададен от депутата от БСП Георги Стоилов по време на парламентарния контрол.

Министър Порожанов поясни, че срокът за кандидатстване по втория прием по мярка 4.1 е бил от 26 октомври до 7 декември. Общият брой на входираните проекти е бил 3 165, от които над 60% са подадени в последните 2-3 дни. В последния ден се е получило струпване и е станало ясно, че няма как да бъдат обработени документите на всички кандидати в коридорите в рамките на деня. По заповед на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ на чакащите е издаден регистрационен номер, който е генериран в системата ИСАК. Фактическата обработка на документите е била извършена на 8 и 9 декември.

От просрочените преписки на кандидатите – 461 на брой, 124 заявления са попаднали в обхвата на проектите, получили право на финансиране, тъй като са били събрали повече от 56 точки, уточни министърът.

ВИЖ СЪЩО

Работна група ще решава казусите в пчеларството, обещаха от МЗХГ

В началото на 2019 г. ще бъде създадена постоянно действаща работна група, която да решава …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.