Начало / Общи / ВЕИ / 5ти Международен конгрес и изложба за Енергийна Ефективност и ВЕИ

5ти Международен конгрес и изложба за Енергийна Ефективност и ВЕИ

5ти Международен конгрес и изложба за Енергийна Ефективност /ЕЕ/ и възобновяеми енергийни източници /ВЕИ/ за Югоизточна Европа
6-8 април 2009 г., НДК, София

„Югоизточна Европа наскоро се сблъска с две различни кризи едновременно – финансова и газова. За бизнеса и за обществото е ясно, че енергийната независимост е една от най-важните теми за всяка страна поотделно и за Югоизточна Европа като цяло.“  Европейски комисар Андрис Пиебалгс.

Целта на организираните от Виа Експо конгрес и изложба за ЕЕ и ВЕИ за Югоизточна Европа е да окуражи инвестициите в енергийната ефективност и приложението на възобновяема енергия в региона на Югоизточна Европа. Благодарение значителния си опит Германия отново е официален стратегически партньор. Традиция е всяка година да се представя страна на фокус – през 2007 това беше Испания, а тази година е Австрия. Ролята на този значим форум през последните пет години е едновременно да развива пазара и подпомага разширяването на контактите в областта на ЕЕ и ВЕИ. Югоизточна Европа е облагодетелствана от множество ВЕИ, но настоящият енергодобив има нужда от драстична промяна, което ще повлияе върху потенциала на ВЕИ в региона.  Едновременно с това ще се използват знанията и уменията на специалистите.

Организаторите очакват повече от 400 участника в конгреса от цяла Европа. Лекторите са експерти от Австрия, България, Белгия, Дания, Германия, Гърция, Италия, Холандия, Румъния, САЩ, Турция и Великобритания.

Някои примерни теми включват въпроси като:
–  Енергията на слънцето (за производство на електричество и топлина);
–  Как се е развил вятърният сектор, така че да не пречи на движението на птиците;
–  Как биомасата може да се използва  без да има отрицателен ефект върху хранителната индустрия;
–  Как се използва геотермалната енергия ш индустриалната сфера;
–  Как продължава да се развива ко-генерацията, така че водните електроцентрали да стават по-ефективни

Паралелно ще се проведат и два семинара:
·    Електра  – осъществяване на бизнес с енергийна ефективност (организиран от Асоциацията на европейските инженерни индустрии)
·    Практическо обучение: Енергийна автономност на общините. Стъпки към енергийна независимост в сътрудничество с Европейския център за възобновяема енергия  Гюсинг, Австрия.

На международна изложба ще бъдат представени нови технологии, оборудване и услуги за използване на ВЕИ и прилагане на енергийно-ефективни технологии. Германия и Австрия ще имат официални участия и паралелни събития в изложбената зала.  7 април ще е Ден на ЕЕ и ВЕИ на Германия. Експерти  ще изнесат лекции на различни теми в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергии. На 6ти и 8ми април ще се проведат фирмени презентации – безплатни за посетителите на изложбата.

За повече информация свържете се с Виа Експо:
032/ 945 459, 960 012; [email protected], www.viaexpo.com

ВИЖ СЪЩО

иновации

„Разработване на продуктови и производствени иновации“

Здравейте, приятели! Днес ще изместим фокуса от Програма за развитие на селски райони към ОП …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.