Начало / Акцент Евро Финансиране / 500 млн. евро може да достигне стокооборотът между България и Китай

500 млн. евро може да достигне стокооборотът между България и Китай

„Доброто сътрудничество между България и Китай в областта на селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост и горите се развива активно“. Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева по време на  Българо – китайски семинар „Коопериране в областта на селските Ръководството на  МЗХГ оценява  подкрепата, предоставена от китайската страна за успешната работа на  Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ), каза днес заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева по време на  Българо – китайски семинар „Коопериране в областта на селските райони“. на форума бе посочено, че стокооборотът между двете страни може да достигне тази година до Търговският ни оборот с Китай през 2018 г. може да достигне до 500 млн. евро.

Заместник-министър Лозана Василева припомни, че  министерствата на земеделието на България и Китай подписаха Съвместна декларация, в която заявиха желанието си да подкрепят създаването на Демонстрационна зона на Китай в България.

След подписването на декларацията, през 2017 г.  ЦНСССКЦИЕ  предприе действия за по-нататъшното създаване и развитие на първия „16 + 1 модерен селскостопански демонстрационен парк“ в Аграрния университет – Пловдив, каза още Василева. Паркът има високо технологично съдържание и  иновативен механизъм за работа.

По думите на д-р Василева  МЗХГ и ЦНСССКЦИЕ  работят  активно за стимулиране и насърчаване на преки бизнес контакти и взаимодействие между български и китайски компании в областта на селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост и горското стопанство. България се интересува не само от развитието на двустранни търговски отношения, но и от привличането на по-значими китайски инвестиции в България,  каза още заместник-министър Лозана Василева.

ВИЖ СЪЩО

Зелени инвестиции за централната администрация и нейните териториални подразделения и общинските администрации

За шести пореден път Национален доверителен екофонд, отправя покана към централна администрация и общини за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.