Анализи и статии

10.09.2008

Списък на общините, намиращи се в селските райони на Република България

bulgaria_map_big

Ако искате да развивате селски туризъм или бизнес свързан с възобновяеми енергийни източници това е вашата отправна точка.

Този списък представлява сбор от приоритетните общини които попадат в селските райони.

Finansirane.eu може да Ви укаже съдействие и насоки при избора на подходящи консултанти в различните етапи. Finansirane.eu може да Ви съдейства при подготовката за изготвяне на съответната документация, бизнес план и заявление за кандидатстване по мярка 312 за развитие на селските райони.За автора

Ивайло Здравков
Ивайло Здравков е председател на Българска Асоциация на Бенифициентите по Европейски Програми (БАБЕП) и основател на консултантска компания ЕНПРОМ. Участвал е в изработването и управлението на някой от най-големите частни проекти, финансирани по линия на Европейските фондове.
 
 

 
годжи-бери-плодчета

Инвестиция в здравето или Годжи бери

Рекламирани като супер-храна, плодовете на Годжи бери (Lycium barbarum) са познати още под името мерджан, лициум или вълче грозде. Ка...
от Ивайло Здравков
1

 
 
traveldocs1-686x315

Алтернативи за алтернативен туризъм

През последните години много започна да се шуми около темата за алтернативния туризъм. Започнахме до усвояваме средства от ...
от Ивайло Здравков
26

 
 
bulgaria-karta-obshtinata

Финансиране за общини (Видео)

В този материал искаме да представим какви са възможностите за финансиране на общини, юридически лица с нестопанска цел или...
от Ивайло Здравков
7

 

 
finansirane

Aнексиране след подписан договор с ДФЗ

Хронологията за финансиране на всяка дейност посредством европейска програма има следната последователност: Проучване ̵...
от Ивайло Здравков
10

 
 
franchise1

За да бъдеш един от нас!

„ЕНПРОМ“ ООД и Finansirane.eu фокусира дейността си върху подготовката и управлението на проекти за кандидатстване към различни ...
от Ивайло Здравков
6

 

 
 

 1. Angela

  zdraveite,iskam da vi popitam moga li da kandidatstvam po mqrka 313 za razvitie na selski turizam iskam da si napravq kashta za gosti s mehana/resturant v selo Vishovgrad obshtina Pavlikeni blagodarq


 2. Ивелина

  Здравейте!Имам наследстена къща в с.Новград общ.Ценово.Мога ли да кандидатствам за направата на къща за селски туризъм по европейска програма.


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Ивелина,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана п програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Ценово е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 3. programa развивате селски туризъм BIX ISKAK POVECHE INFORMASIQ ADRES TELEFON ,DA MI DADETE DA SE KONSULTIRAM S VAS


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Хюсеин,
   Моите контакти може да вземете от нашия сайт „КОНТАКТИ“


 4. Соня Младенова

  Здравейте ,
  Имам къща в с.Малево общ.Хасково. Мога ли да кандидатствам за направата на семейна къща за гости по европейска програма.


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Соня,
   Исканата от вас дейност за съжаление не може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Хасково не е сред приоритетните за програмата. За да сте допустим кандидат по програма исканата от вас дейност трябва да се развива под обхвата на някоя от следните приоритетни общини за област Хасково, а те са както следва: Ивайловград, Любимец, Маджарово, Минерални бани, Свиленград, Симеоновград, Стамболово, Тополовград, Харманли


 5. Цветанка Атанасова

  Здравеите община Петрич дали е в списъка,бих искала да развивам селски туризъм в село Коларово.


 6. Теодора

  Здравейте! Студентка съм, и имам възложена задача, да направя бизнес план по една от двете мерки 311 или 312. Та, имам няколко идеи, за пекарна, за шоколатиерница, за пекарна тип домашна и продажба по интернет, за къща за гости, или цех за мебели. Къде мога да прочета кои от идеите са подходящи по тези мерки, условия, и т.н.?
  А случайно да имате излишен, работен план, за някоя от тия мерки, да ми дадете? :)


 7. Десислава Василева

  Здравейте! Имам къща с двор 690кв.м на главен път в Гр.Ракитово. Бих искала да развивам селски туризъм и евентуално да я преобразя в къща за гости. Това е идеята ми а това съобщение и въпрос към Вас е моятапърва стъпка към осъществяването и. Благодаря Ви.


  • Здравейте Десислава,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Ракитово е сред приоритетните за програмата.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 8. Десислава Василева

  Благодаря Ви за бързият отговор! С удоволствие ще ви посетя скоро! Приятен ден и спорна седмица!


 9. Milena Grozdeva

  Zdraveite iskam da popitam imam miasto v s.Ginci iskam da postroia kushta za selski turizam po miarka 311 312 moje li


  • Здравейте Милена,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Годеч е сред приоритетните за програмата.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 10. panayot

  Zdraveite imam miasto v gr.Kostinbrod iskam da napravia serviz za montaj i remont na Gazovi uredbi za koli i otkrivane na novi rabotni mesta po koia programa moje da se kandidatstva


  • Здравейте Панайот,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансиране по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Костинброд е сред приоритетните за програмата.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 11. Иво Ангелов

  Здравейте, със съпругата ми 62/58 г. сме трайно безработни. Имам намерение и възможност да купя една реновирана възрожденска къща с прилежащ двор в село Драгоево общ. Преслав обл. Щумен за да пробваме да развием селски туризъм. Въпроса ми е, има ли смисъл въобще да кандидатстваме по Мярка 312 “Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия” имайки в предвид възрастта. Благодаря!


  • Здравейте Иво,

   Ако искате да го реализирате проекта програмата не Ви ограничава да кандидатствате.

   За повече и по подробна информация може да посетите нашият най близък офис, който се намира в град Варна. Техните контакти може да вземете от нашия сайт.


 12. Анатолий Георгиев

  Здравейте,искам да попитам мога ли да кандидатствам по някоя мярка
  за ремонт на къща в община Геоги Дамяново област Монтана
  Благодаря предварително.


  • Здравейте Анатолий,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Георги Дамянов е сред приоритетните за програмата.

   Имайте предвид, че може да я превърнете в къща за гости!


 13. Светлин Спасов

  Здравейте ,интересуваме мога ли да кандидатствам по някоя програма финансирана от Европейският съюз и по точно в коя насока.Аз съм от с.Чомаковци общ.Червен бряг обл.Плевен там живея и имам земя където мога евентуално да отглеждам или овощни дървета или трайни насаждения като например ягоди.Също имам собствена къща която е наследствена от дядо ми и тя е старинна и е с двор 1.5 декара и е в с.Малка Желязна общ.Тетевен обл.Ловеч.Там може да се развива селски туризъм.Какви са шансовете и с кое е по добре да се захвана .Благодаря Ви предварително.


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Светлин,

   Исканите от вас дейности могат да бъдат финансирани по програма „Развитие на селските райони“, която от тях ще изберете е ваш избор с оглед на потенциала и след това.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 14. Венцислав Кирилов

  Аз съм от с. Варвара, Пазарджишка област. Интересуваме, бих ли могъл да ползвам някакви европейски средства за започване на малък бизнес (работилница, цех). За пройзводство на детайли от композитни материали и други неща свързани с това пройзводство?


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Венцислав,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Септември е сред приоритетните за програмата.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 15. Деница Косева

  Здравейте! Имам къща с двор в с. Лява река, община Гурково, област Стара Загора. Бих искала да разживам селски туризъм и евентуално да я преобразя в къща за гости. Мога ли да бъда финансирана по програма ” Развитие на селските райони”, и ако мога какво трябва да направя?
  Благодаря!


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Деница,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Гурково е сред приоритетните за програмата.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 16. Petya

  Искам да попитам,мога ли да кандидатствам по тазипрограма в град хасково село минерални бани за козметичен салон или примерно да отворя кафе-сладкарница с голям детски кът за децата и през четирите сезона защото в селото няма къде да излизат и да сядат на приятно нито големи нито малки а има доста деца


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Петя,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Минерални бани е сред приоритетните за програмата.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 17. Иво

  Здравейте, бихте ли ми казали, дали община Дряново в област Габрово, попада в район с подпомагане за развиване на селски (алтернативен) туризъм и био земеделие ( и по-специално около селата Буря и Гостилица)?
  Благодаря!


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Иво,
   Община Дряново и всички села, които попадат под нейния обхват могат да кандидатстват по програма „Развитие на селските райони“.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 18. Hi there everyone, it’s my first visit at this site, and post
  is really fruitful in support of me, keep up posting these articles.


 19. Г. Любенов

  Здраейте,

  Имам имот в община Червен бряг, който искам да преустроя за селски туризъм и биоземеделие. Възможно ли е да ползвам финансиране по някоя от мерките на ПРСР?
  Благодаря.


  • Г. Любенов

   Имотът се състои от къща на два етажа и двор.


 20. Даниела Стефанова

  Здравейте! Въпросът ми е дали Биистрица, Железница край гр. София са “селски райони” . Благодаря


 21. Минчо Минчев

  Здравейте!Имам имот който може да се преобрази в къща за гости с.Белозем общ.Раковски обл. Пловдив.Мога ли да кандидатствам за направата на къща за селски туризъм по европейска програма.


  • Здравейте Минчо,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Раковски е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 22. Здравейте г-н Любенов,
  Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Червен бряг е сред приоритетните за програмата.
  За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 23. Здравейте Даниела,
  Селски райони са следните общини, които могат да кандидатстват за област София, а те са както следва: Антон, Божурище, Ботевград, Годеч, Горна Малина, Долна баня, Драгоман, Елин Пелин, Етрополе, Златица, Ихтиман, Копривщица, Костенец, Костинброд, Мирково, Пирдоп, Правец, Самоков, Своге, Сливница, Чавдар, Челопеч


 24. Божидар

  Здравейте, интересува ме дали с Труд Пловдивско и с. Мезек Свиленградско принадлежат към т.н. селски райони и къщи там могат да кандидатстват за селски туризъм?


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Божидар,
   Исканите от вас дейност може да бъдат финансирани по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Марица, както и община Свилен град са сред приоритетните за програмата. Имайте предвид, че община Свилен град е по добрия избор по програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 25. дамян

  здравейте имам наследствена къща в село Малчика община Левски
  интересува ме мога ли да кандидатствам по мярката за развитие на селските райони имам намерение да има ресторант с басейн с хотелска част
  благодаря предварително


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Дамян,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Левски е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 26. Mariqn

  Здравейте , имам 13 дка земя в с.Невестино / Карнобатско . Желая да ги засея с черупкови насаждения (орехи) но нямам заделени пари. Има ли програма която може да ме финансира


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Мариян,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 27. Yordan

  Здравейте,

  На картата няма легенда кой цвят какво означава. Искам да ви попитам две неща. Първо, Търговище в приоритетната зона ли е? Второ, закупихме един бивш санаториум за около 5 милиона лева и въпроса ми е дали може да се направи старчески дом по Европрограма? Обурудван е със минерални води, рехабилитационен и медицински център, но са много стари и се нуждаят от ремонт.

  Благодаря Ви


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Йордан,
   Приоритетни общини за област Търговище са следните: Антоново, Омуртаг, Опака, Попово. Самия град Търговище е изключен за финансиране по програма „Развитие на селските райони“, която е основа на финансирането на исканата от вас дейност.


 28. Майя Накова

  Здравейте! Имам къща с двор в с. Долна Вереница, община Монтана, област Монтана. Бих искала да развивам селски туризъм и евентуално да я преобразя в къща за гости. Мога ли да бъда финансирана по програма “Развитие на селските райони”, и ако мога какво трябва да направя?
  Благодаря!


 29. елена минкова

  Здравейте,искам да попитам с.Яврово (8км над Асеновград)включено ли е по програма за развитие на селския туризъм?


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Елена,
   Село Яврово попада под обхвата на община Куклен, която е сред приоритетните за програма „Развитие на селските райони“ и Вие може да кандидатствате с проект за финансиране.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 30. Йордан Йорданов

  Здравейте, искам да попитам с.Лозенец общ. Царево вмества ли се в някоя програма за финансиране по която и да е мярка.


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Йордан,
   Село Лозенец е изключено за финансиране за дейности свързани с туризъм, тъй като е с развит масов туризъм. Ако дейностите са различни от туризъм няма проблем да кандидатствате с проект по програма „Развитие на селските райони“


 31. Ivan Iliev

  Здравейте.
  Интересувам се може ли да получа финансиране на къща за гости в местност Кулата, община Разлог по програмата за развитие на селски туризъм.


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Иван,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Разлог е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 32. Хасан

  Здравей, аз съм от с.Ябланово община Котел Сливен област купихме сграда от общината, вдигнахме до втория етаж но парите ни свършиха.Може ли да кандидатствам за европейски пари и какви документи трябва да попълвам…


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Хасан,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Котел е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!
   Имаме и офис в Сливен, който може да посетите, техните контакти може да вземете от нашия сайт.


 33. Цветослав Василев

  Здравейте, завършил съм ,,приложна керамика,, имам идея за ателие и къща за гости на собствена земя в с. Бързия община Берковица област Монтана. Възможно ли е финансиране по програма за осъществяването на една мечта. Благодария предварително


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Цветослав,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Берковица е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 34. Зорница Стефанова

  Здравейте искам да попитам мога ли да кандидатствам и имам ли шанс за отпускане на средства за малък комплекс (мотел с басейн и СПА процедури).Разполагаме с 4-ри дка. между с.Бяга и гр.Пещера (Пазарджишка област).


 35. Kaloqn

  Kaloqn
  Zdraveite, interesyvame ob6tina Sliven kam prioritetnite raioni li e i dali moje da se kandidatsva za proekt po razvitie na selskite raioni?
  Pozdravi.


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Калоян,
   Сливен не е сред приоритетните програми за програма „Развитие на селските райони“. За да сте допустим кандидат по програма дейността трябва да се ориентира към някоя от следните общини за област Сливен, а те са както следва: Котел, Нова Загора, Твърдица


 36. Desislava Tsvetanova

  Здравейте, имаме къща с двор 2.7 дка. в с.Лясково област Стара Загора, община Стара Загора , попада ли населеното място в списъка!?


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Десислава,
   Исканата от вас дейност за съжаление попада под обхвата на община Стара Загора, която не е сред приоритетните за програмата. За да сте допустим кандидат дейността трябва да се развива под обхвата на следните приоритетни общини: Братя Даскалови, Гурково, Гълъбово, Мъглиж, Николаево, Опан, Павел баня, Раднево, Чирпан


 37. К.Кунчева

  Здравейте, имам помещение в гр.Тервел обл.Добрич , мога ли да кандидатствам по някоя програма за да бъде финансиран ремонта и обзавеждането му ,за да бъде годно за провеждане на курсове по фризьорство ,шев и кройка и др.Моля дайте по вече информация и затова дали възрастта ми която е 63 години ще ми даде възможност да се възползвам от програмите.Едно пояснение с тази дейност се занимавам от 1986 год но в друг град. За отговора предварително благодаря.


  • Ивайло Здравков

   Здравейте г-жа Кунчева,
   Исканата от вас дейност би могла да се финансирана, ако дейността попада под обхвата на Добрич – селска, тъй като е приоритетна по програма „Развитие на селските райони“
   За повече и по подробна посетете нашия офис в град Варна, техните контакти може да вземете от нашия сайт.


 38. Desislava Tsvetanova

  Благодаря за отговора Ви, а да попитам за село Шаново, община Мъглиж, Област Стара Загора. Дали влиза в списъка по програмата?!


  • Ивайло Здравков

   Община Мъглиж е сред приоритетните за програмата.


 39. vasil brankov

  imam kushta v s.gorno cerovene oblast montana,sravnitelno goljama,kojato s proekt moge da se preustroi v starcheski dom.molja za informacija dali selishteto vliza kato prioritetno v programata.blagodarja


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Васил,
   Исканата от вас дейност не може да бъде финансирана, тъй като община Монтана не е сред приоритетните за програмата. За да сте допустим кандидат дейността трябва да се развива под обхвата на следните приоритетни общини за Монтана: Берковица, Бойчиновци, Брусарци, Вълчедръм, Вършец, Георги Дамяново, Лом, Медковец, Чипровци, Якимово


 40. АЛБЕНА

  Здравейте,
  Имам двуетажна къща в старата част на град Златоград, област Смолян. Възможно ли е да кандидатствам по някой проект за преустройство на къщата в ‘Къща за гости’? И също така, на първия етаж да се направи помещение за ‘Оптика’?
  Благодаря!


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Албена,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Златоград е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 41. Lyubomira

  Zdraveite, pritejavam stara kashta v grad Boboshevo, oblast Kyustendil, za koyato bih iskala da kandidatstvam po programata za selski turizam. Vapsosat mi e popada li obshtina Boboshevo v prioritetnite obshtini za predstoyashtiya period ?
  Blagodarya predvaritelno!


 42. Ивайло Здравков

  Здравейте Любомира,
  Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Бобошево е сред приоритетните за програмата.
  За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 
 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>