Анализи и статии

10.09.2008

Списък на общините, намиращи се в селските райони на Република България

bulgaria_map_big

Ако искате да развивате селски туризъм или бизнес свързан с възобновяеми енергийни източници това е вашата отправна точка.

Този списък представлява сбор от приоритетните общини които попадат в селските райони.

Finansirane.eu може да Ви укаже съдействие и насоки при избора на подходящи консултанти в различните етапи. Finansirane.eu може да Ви съдейства при подготовката за изготвяне на съответната документация, бизнес план и заявление за кандидатстване по мярка 312 за развитие на селските райони.За автора

Ивайло Здравков
Ивайло Здравков е председател на Българска Асоциация на Бенифициентите по Европейски Програми (БАБЕП) и основател на консултантска компания ЕНПРОМ. Участвал е в изработването и управлението на някой от най-големите частни проекти, финансирани по линия на Европейските фондове.
 
 

 
годжи-бери-плодчета

Инвестиция в здравето или Годжи бери

Рекламирани като супер-храна, плодовете на Годжи бери (Lycium barbarum) са познати още под името мерджан, лициум или вълче грозде. Ка...
от Ивайло Здравков
1

 
 
traveldocs1-686x315

Алтернативи за алтернативен туризъм

През последните години много започна да се шуми около темата за алтернативния туризъм. Започнахме до усвояваме средства от ...
от Ивайло Здравков
42

 
 
bulgaria-karta-obshtinata

Финансиране за общини (Видео)

В този материал искаме да представим какви са възможностите за финансиране на общини, юридически лица с нестопанска цел или...
от Ивайло Здравков
7

 

 
finansirane

Aнексиране след подписан договор с ДФЗ

Хронологията за финансиране на всяка дейност посредством европейска програма има следната последователност: Проучване ̵...
от Ивайло Здравков
10

 
 
franchise1

За да бъдеш един от нас!

„ЕНПРОМ“ ООД и Finansirane.eu фокусира дейността си върху подготовката и управлението на проекти за кандидатстване към различни ...
от Ивайло Здравков
6

 

 
 

 1. Veselin Dobrev

  здравейте искам да попитам мога ли да кандидатствам за създаване на ягодово насаждение по мярка 4,1
  Благодаря предварително!!!


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Веселин,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 2. Надежда

  Здравейте, вече сме се срещали с вашия консултант във Варна, регистрирах фирма миналата седмица и имам сключен предварителен договор за закупуване на земя, очаквам сделката да се осъществи до края на месеца. Искаме да направим къща за гости в селото на баща ми в община Вълчи дол. При откриване на разплащателната сметка на фирмата, реших да попитам в банката, която си избрах, дали дават банкова гаранция при одобрен проект по мярката за развитие на селските райони. Дадоха ми телефон, звъннах и служителят веднага ми постави въпроса – каква друга дейност имам до сега, с какво се занимавам, имам ли друга фирма, с чиято дейност да гарантирам, че мога да върна парите. Аз съм държавен служител, съпругът ми работи в чужбина, фирма откривам за първи път. Попитах дали ипотека на имот става за целта, защото нямам друга фирма, но отговорът отсреща беше – това за ипотеката е ясно, но не е достатъчно. Има ли изобщо смисъл да кандидатствам по проект, след като банките не са склонни да отпускат средства за финансирането? Да разбирам ли, че къща за гости по европроект може да си направи само някой, който вече има друга развита печеливша дейност?


 3. Valentina Georgieva

  Здравейте, имам къща в село Селищен дол община Перник, област Перник по нотариален акт. Искам да знам дали ще има известно изменемие за настоящия списък на общини за перида 2014-2020г., защото някъде четох, че се очаква увеличение и промяна на настоящия, с оглед подпомагане на по трудно достъпни села или с доказано нисък икономически разстеж в последните години. Имам идея да се реставрира къщата като се пристрои и помещение за заведение за хранене-механа типична за района, като по този начин осигуря и работна дейност и отворя работни места, където това е сериозен проблем за местните!
  Благодаря ви предварително за отговора!
  Успехи и повече осъществени проекти през новият период ви желая!
  Поздрави Валентина Георгиева


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Валентина,
   Към момента все още не е ясно как ще прилага новия подход за селата, които попадат под обхвата на не приоритетните общини. Моля следете нашия сайт, в момента в който имаме яснота по този въпрос ние ще го обявим.


 4. Георги

  Здравейте
  Интересувам се дали може да получа финансиране за построяването на къща за гости в гр.Банско, по програмата за развитие на селски туризъм?


 5. Тодор

  Здравейте!
  Бих искал да получа информация кой населени места в Странджа планина може да бъдат финансирани по програма „Развитие на селските райони“.

  Благодаря!


 6. Тодор

  Здравейте!
  Бих искал да получа информация кои населени места в Странджа планина биха финансирани по програма „Развитие на селските райони“.

  Благодаря!


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Тодор,
   Моля да видите следните приоритетни общини за програмата! Тях може да видите тук: http://finansirane.eu/?p=310
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 7. borko mishev

  Здравейте,искам да попитам мога ли да кандидатствам по някоя програма за субсидия,имам засадени 5000 дръвчета плодни който ще извадя през есента,като също така ще засадя през март тази година още 6000 дръвчета.


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Борко,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 8. Йовка Арсова

  Здравейте,
  Бих искала да получа информация, мога ли да получа финансиране по европейска програма за организиране на детски център, и по скора за занималня на деца от 1-ви до 4-ти клас.
  Благодаря
  Й. Арсова


 9. Jordanka Mitkova

  Здравейте, искам да направя спа център на 1 етаж от съществуваща еднофамилна къща в гр.Обзор, община Несебър или да го комбинирам с хотелската част. Въпросът ми е, може ли да се кандидатства при вече изградена къща? Благодаря предварително!


 10. Стела Стайкова

  Здравейте,
  виждам, че с.Черноморец/ към настоящия момент гр. Черноморец/ е в списъка на районите, които няма да се подпомагат. Интересувам се за с.о. Червенка, гр. Черноморец, относно изграждане на къща за гости. Да разбирам ли, че не попада в районите, който ще се подпомагат? Другият ми въпрос е: Това окончателният списък за 2015 г. ли е, или предстои да се гласува такъв.
  Благодаря, за отделеното време предварително!


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Стела,
   Ако вилна зона „Червенка“ попада под обхвата на град Черноморец то е не допустима за кандидатстване в сферата на туризма. През новия програмен период,се очаква да има някой корекции за приоритетните общини по отношение основно на курортните места.


 11. natasha simeonova

  Здравейте,
  Имаме 14 дка земя в гр.Брусарци обл.Монтана до водоем. Можем ли да кандидатстваме по програма за отглеждане на зеленчуци.
  Благодаря.


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Наташа,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 12. Петко Тренчев

  Здравейте,
  Имаме 4 дка земя засъдена плодни дръвчета в с.Баня обл.Пазарджик. Можем ли да кандидатствам по програма за отглеждане на плодове.
  Благодаря.


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Петко,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително!


 13. Milena

  Здравейте,
  интересува ме дали мога да кандидатствам по програма за развитие на селските райони, ако искам да изградя обект в село Побит Камък, община Разград?

  Благодаря и хубав ден!


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Милена,
   Тъй като село Побит камък попада под обхвата на община Разград не е сред приоритетните за програма „Развитие на селските райони“, която е основна исканата от вас дейност. За да сте допустим кандидат по програма дейността трябва да се развива под обхвата на следните приоритетни общини за област Разград, а те са както следва: Завет, Исперих, Кубрат, Лозница, Самуил, Цар Калоян


 14. Иван

  Здравейте,
  собственик съм на учебен център за обучение на шофьори.
  Бих искал да попитам по коя програма мога да кандидатствам за отпускане на средства за осъвременяване на учебната база-закупуване на мултимедия, симулатори и други?
  Благодаря!


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Иван,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за програмата. Тях може да видите тук: http://finansirane.eu/?p=310
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!


 15. Диана Недялкова

  Здравейте!

  Имам земя в с. Българи, на която искам да построя къща за селски туризъм, но нямам средства.
  По коя програма мога да кандидатствам, за да се случи желаното?

  Поздрави!


  • Ивайло Здравков

   Здравейте Диана,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Царево е сред приоритетните за програма.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.


 16. Raina

  здравейте, искам да закупя къща в с. Буново, община Мирково, област София и имам намерение да я направя къща за гости, като кандидатствам по програмата за развитие на селски туризъм. Какво трябва да направя-от къде да започна?


 
 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>