Агенцията по горите с нов шеф, двама висши горски зад решетките

Досегашният зам.-изпълнителен директор на Агенцията по горите инж. Росен Попсавов е назначен за временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите. Оставката по негова молба на досегашния директор Григор Гогов е приета, съобщиха от МЗХГ.

Същевременно продължава разследването срещу престъпна група за дърводобив и търговия, в която са участвали и шефовете на Държавното горско стопанство в Своге Петър Петров и на Регионалната дирекция по горите Милко Христов, който се счита за ръководител на групата. В бандата са още собствениците на дърводобивната база в село Батулия Георги Танев и синът му Петьо Петела, както и един стражар. Всички са под арест.

Почти 40 000 лева са открили разследващите в домовете на задържаните петима душиВ базата са открити пет незаконни пушки и огромно количество боеприпаси, съобщи Нова тв. Продължават претърсванията и разпити на свидетели, издирват се още съпричастни към групата, който е действала от 2014 г. насам.

В рамките на седмица бяха установени две злоупотреби в Агенцията по горите. На 14 септември директорът на агенцията Георги Гогов подаде оставка, след като тв разследване установи, че има съмнения за подставени лица и неизгодни сделки при изграждането на оградата срещу дивите свине в Северна България. От МЗХГ не откриха злоупотреби, но предадоха случая на висшестояща инспекция.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0