Агробизнесът ще разполага с 500 млн. евро през тази година

Концепцията за ново съвременно поземлено законодателство ще се усъвършенства през 2016 г.

Десислава ТаневаПрез настоящата 2016 година бизнесът ще разполага с финансов ресурс от над 500 млн. евро. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на официалното откриване на Четвъртата национална среща на земеделските производители в к.к. Златни пясъци, организирана от Асоциацията на земеделските производители в България. 

Танева информира, че се предвижда да бъдат отворени две от най-желаните мерки от бизнеса по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Това са мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ и мярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“. „Планирани са приеми и по други мерки за частни бенефициенти. Бизнесът вече има проектна готовност и визия за модернизиране на стопанствата“, посочи Танева  и припомни, че миналата година земеделските производители са получили финансиране в размер на 350 млн. евро, включително с един извънреден прием по ПРСР 2007-2013 г.

По време на тазгодишната кампания по директни плащания, разпределението на общия пакет между фермерите ще бъде по-справедлив, гарантира земеделският министър. „Министерство на земеделието и храните успя да облекчи процеса по подаване на заявления с оглед на въведените нови изисквания в кампанията. Право на подпомагане ще имат тези площи, за които има регистрирано правно основание.

Отделно и условията по отношение на постоянно затревените площи  за притежаване на съответен брой животински единици, условия, които браншът беше поискал и ние ги въведохме със съответните законови изменения“, уточни Десислава Танева. Тя поясни, че през настоящата кампания екипът на МЗХ ще продължи с концепцията си за ново съвременно поземлено законодателство.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0