България и ОАЕ ще улеснят оперирането на бизнеса

Д. Танева и Ал МансуриБългария и Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще работят за улесняване оперирането на бизнеса в областта на земеделието и храните. За това се споразумяха днес на среща в МЗХ аграрният министър Десислава Танева и инж. Султан Бин Саед Ал Мансури, министър на икономиката на АЕР. Министър Мансури и водената от него делегация са на работно посещение в България.

Десислава Танева запозна Ал Мансури с развитието на селското стопанство у нас. „Сектор „Земеделие“ осигурява близо 17 % заетост на населението. Инвестициите в отрасъла за миналата година по предварителни данни са над 900 млн. евро“, посочи тя. По думите й близо 4 млн. хектара е обработваемата земя в България. Министър Десислава Танева допълни, че страната ни бележи ежегоден ръст в областта на зеленчукопроизводството, полското и оранжерийно производство, както и 50% ръст при трайните насаждения. Тя подчерта, че България е световен лидер в производството на лавандулово и розово масло.

Нашият министър посочи, че в началото на следващия месец страната ни ще се представи на изложение в ОАЕ с щандове по три промоционални програми, финансирани с европейски средства. На тях ще бъдат изложени плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти.

„Имаме ясна визия за развитие на сътрудничеството и инвестициите в земеделския сектор в България“ каза в отговор Ал Мансури. „С добрата си  инфраструктура, ОАЕ могат да допринесат за достигане на българска земеделска продукция до различни части на света, особено до Близкия Изток и Африка“.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0