Български и китайски аграрни учени ще разработват общи проекти

Селскостопанската академия (ССА) и Юнанската академия за селскостопански науки, Китай сключиха споразумение за научно-техническо сътрудничество в областта на селското стопанство. Споразумението ще послужи за разширяване и задълбочаване на съвместните дейности между двете организации в области като почвознание, агроекология, генетика и селекция на растенията, защита на околната среда, хранителни технологии, агроикономика и други. Подписаният документ е от значение както за ССА, така и за Юнанската академия, тъй като ще насърчи българските и китайските учени да работят заедно в научни проекти в селското стопанство, да споделят научни познания и да посещават научните звена на двете организации.

Китайската делегация е на специално посещение в България. Заместник-председателят на Юнанската академия по селскостопанска науки проф. Фен Янхонг и още 5 професора работещи в различни направление в аграрната наука се срещнаха с ръководството на ССА. Председателят на Селскостопанска академия проф. д-р Тотка Трифонова запозна китайските учени с новостите в дейността на научната институция и постиженията в областта на научно-изследователската и научно-приложната дейности в земеделския сектор.

На срещата присъства и г-н Луо Кинг –  втори секретар, отговарящ за науката и технологиите към посолството на Китайската народна република в България.

По време на визитата си в България китайските учени ще посетят някой от структурните звена на Академията – Агробиоинститут – София, Институт по растителни генетични ресурси “К. Малков”, гр. Садово, Институт по розата и етеричномаслените култури, град Казанлък и Института по овощарство, град Пловдив.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0