Български мениджъри могат да съпроводят Фил Хоган в 6 държави в Азия и Америка

През 2016 г. земеделският комисар планира да посети Мексико, Колумбия, Китай, Япония, Виетнам и Индонезия 

Фил ХоганБългарски мениджъри могат да станат част от бизнес делегациите, които ще съпроводят европейския комисар по земеделие и селски райони в 5 държави извън Европа. Комисарят Фил Хоган планира за 2016 г. визити в Мексико, Колумбия, Китай, Япония, Виетнам и Индонезия с цел идентифициране на нови пазари, съобщава Министерството на земеделието и храните. Целта е да се отворят вратите на операторите от ЕС към пазарите на посочените държави не само за базови земеделски продукти, но и за преработени продукти с добавена стойност.

Фил Хоган е изразил желание да бъда придружен от около 30 ръководители на компании, представляващи ключовите сектори в търговията на ЕС със съответните държави. Секторите, които Комисарят споменава, без да ги ограничава, са: спиртни напитки, вино, млечни продукти, свинско месо, пилешко месо, зехтин, плодове, зеленчуци и преработени храни.

Поредицата от дипломатически мисии на комисаря ще започне с посещение в Мексико и Колумбия през месец февруари 2016 г., ще продължи с визити в Китай и Япония през месец април 2016 и ще завърши във Виетнам и Индонезия през втората половина на 2016 г. По време на посещенията се предвиждат срещи на политическо ниво, както и с представители на бизнеса и предприемачи.

В сайта на МЗХ (рубриката „Актуално“) са публикувани покана и апликационна форма, която заинтересованите за посещенията в Мексико и Колумбия следва да попълнят и изпратят на електронен адрес: AGRI-PROMOTION-BUSINESS-DELEGATION@ec.europa.eu в срок до 4 декември 2015 г. Всички апликационни форми ще бъдат разгледани от екип в Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” на ЕК.

Разходите за посещенията ще са за сметка на участниците. По време на визитите от всеки участник се очаква да направи презентация на компанията и продуктите си, както и при желание да осигури такива за дегустация.

Апликационните форми за следващите визити – Япония и Китай през месец април 2016 г. и Виетнам и Индонезия през втората половина на 2016 г. също ще бъдат публикувани на страницата на Министерството на земеделието и храните, щом бъдат получени от Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” на ЕК.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0