Бюджетът на ЕС след 2020 г. ще е по-висок, но за земеделието ще намалее

През следващия програмен период – 2021-2027 г. в многогодишната финансова рамка е заложен по-висок бюджет от настоящия. Той ще е в размер на 1,27 трилиона евро при 1,03 триона евро в този програмен период, съобщава Politico, като се позовава на свои източници.

Средствата се увеличават заради по-високите вноски – до 1,11%, от брутния национален доход на страните от ЕС. Така например вноската на Германия ще бъде увеличена с до 12 млрд. евро, като в този период държавата плаща 35 млрд. евро.

Въпреки че Европейската комисия ще разпределя повече средства, за земеделието и селските райони бюджетът ще бъде намален според предварителните коментари на комисаря по бюджета Гюнтер Йотингер.

Приоритетни за бъдещия европейски бюджет ще са подобряването на сигурността, европейската отбрана, иновациите, миграцията и проблемите на младежта, анонсираха по-рано днес от ЕК.

Днес председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер ще представи финансовата рамка пред Европейския парламент. Предвидени са и дебати в пленарната зала.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0