Бюджетът на Пчеларската програма за 2015 г. се оказа недостатъчен

пчелариБюджетът на Националната програма по пчеларство (НПП) 2014-2016 г. се оказа недостатъчен. За 2015 г. той е в размер на 4 431 526 лв., а до 6 ноември, когато изтече срокът за подаване на заявления, пчеларите са поискали около 7.7 млн. лева, съобщава фонд „Земеделие“.

2012 пчелари са кандидатствали за финансиране по НПП. Приети са общо 2025 заявления за подпомагане, които са повече от броя на кандидатите, тъй като някои от пчеларите са поискали участие по повече от една мярка.

Най-много – 1623 заявления, са подадени по Мярка Г „Мерки за подкрепа на подновяването на пчелните кошери в Европейския съюз”, която включва дейностите: „Закупуване на нови кошери за подмяна на стари негодни кошери и/или за увеличаване броя на пчелните семейства в пчелина”, „Поддържане или увеличаване броя на пчелните семейства” и „Закупуване на пчелни майки”.

По мярка Б „Борба срещу вароатозата” са приети – 1596 заявления, а по мярка В „Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелен мед” заявленията са 230.

След приключване на всички административни проверки и класиране на кандидатите по дейностите на Мярка Г, пчеларите с одобрени заявления ще бъдат поканени за подписване на договори в областните дирекции на ДФЗ-РА, където са подали документи за участие.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0