Включват инвестициите в напояването при редакцията на мярка 4.1

Програма Млад Фермер 2014-2020Новите условия, при които през юли 2016 ще се отвори за втори и последен път мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“, предвиждат допълнителни точки при класирането на проекти, които са подадени от стопанства с поне 3-годишен пазарен опит и поне 5 души персонал. Това стана ясно на семинар, организиран в рамките на БАТА АГРО Пролет в Стара Загора.

Експерти на земеделското министерство разясниха още, че 4 точки, които при първия прием се даваха на производители от различни области от Северозападна България, ще бъдат прехвърлени към приоритетните сектори.

Другата новост е, че се въвеждат като допустима дейност инвестициите в напояване, както и критерий за насърчаване на интегриран подход.

За другите огласени вчера промени, вече се е говорило малко или повече от министъра и заместниците ѝ в МЗХ. Променят се финансовите условия за кандидатстване по 4.1 и се намалява максималният размер на помощта от 1,5 млн. евро на 1 млн. евро.

Основният процент на субсидията се запазва, но максималният става 60%.

Ще бъде премахнат приоритетът за биологично производство в преход, но пък ще остане приоритетът при сертифицираното земеделско биологично производство..

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0