Връчиха договори за 78 млн. лв. по мярка 19.2 в Гранитната зала на МС

Вече са договорени 9.19% от бюджета на Програмата за развитие на селските райони

връчване на договори по мярка 19.2Договори за над 78 млн. лв. бяха връчени на 36 общини за развитие и облагородяване по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за ВОМР“ от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.).  На официална церемония в Гранитна зала на Министерски съвет първите 21 споразумения връчиха министър-председателят Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните  Десислава Танева.

Министър Танева заяви, че споразуменията обхващат близо 500 000 души население, като с тях ще се финансират дейности свързани, с инвестиции в общинска инфраструктура, развитие на микропредприятия, туризъм и опазване на културното наследство на териториите и други.  Тя обясни още, че Министерството продължава работата по одобрение на споразумения за местните групи, които предвиждат многофондово финансиране. „Следващият прием по този подход ще бъде отворен февруари-март 2017 г.“, допълни Десислава Танева.

„Към настоящия момент за новия програмен период по ПРСР (2014-2020г.) вече са договорени 9,19%“, съобщи министър Танева.  Тя посочи, че на бизнеса, селските общини и на религиозните храмове се дава  възможност да кандидатстват по мерките с общ бюджет 32% от целия бюджет на Програмата. „От началото на мандата земеделски производители и общини са получили над 6 млрд. лв. До края на тази седмица животновъдите ще получат и последните си плащания от първия транш, включително и помощта „de minimis”, поясни министър Танева.

Премиерът Бойко Борисов призова общините  да усвояват  средствата да последния лев, защото това са пари, които отиват пряко при хората за подобряване на стандарта им на живот.

На връчването присъстваха зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев и директорът на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0